Úvod Správy Zo Zlatých Moraviec ani bod

Zo Zlatých Moraviec ani bod

ŠK Slovan Bratislava po reprezentačnej prestávke prehralv Zlatých Moravciach 1:3.

ŠK Slovan Bratislava podľahol v súboji s ViOn-om Zlaté Moravce 3:1. O góly súpera sa postarali v prvom polčase Hodek a Kováč, po zmene strán pridal tretí zásah Žilák. Za Slovan dokázal kontrovať iba Erik Grendel, keď znižoval na 1:2.

Zaujímavé stretnutie začali lepšie domáci futbalisti. Už v 2. min totiž Hodek využil zaváhanie Gorosita a z hranice pokutového územia preloboval Putnockého, čím otvoril skóre zápasu. Prvá strela na Kuciaka smerovala v 7. min z kopačky Marka Milinkoviča, ktorý sa dokázal presadiť cez dvojicu obrancov. Domáci brankár sa musel poriadne natiahnuť, aby ju vyrazil na roh. O osem minút neskôr strieľal po Milinkovičovej prihrávke Šebo, avšak mimoriadne nepresne. Z protiútoku pohrozili aj domáci. Gorosito zaváhal v hlavičkovom súboji, lopta sa odrazila do šestnástky a iba vďaka Putnockému sme neprehrávali o dva góly. V 18. min si loptu spracoval Bortel a spoza pokutového územia nebezpečne vypálil z voleja. Bránku Slovana tesne minul. Neminul ju však Kováč v 30. min. Z veľkej vzdialenosti namieril presne, Putnocký zaváhal a na loptu letiacu do jeho siete už nedosiahol – 2:0. Po peknej kombinácií v strede ihriska napriahol o štyri minúty neskôr Kladrubský, ktorého delovka lizla domácu bránku. Štyridsiata minúta priniesla ďalšiu chybu Gorosita, ktorú chcela potrestať dvojica Kováč – Hodek. Zakončenia Zlatomoravčanov však boli nepresné.  Z kontry sa snažil presadiť Šebo po Halenárovom centri, strela z otočky mu ale nevyšla.

Po zmene strán sa obraz hry veľmi nezmenil. Ťažisko hry sa presúvalo z jednej strany na druhú, bez výraznejších príležitostí. V 51. min zahrával priamy kop belasých Halenár. Múr síce obstrelil, no prekopol i domácu bránku. O päť minút neskôr zaskočil domáceho brankára Erik Grendel. Z viac ako tridsaťmetrovej vzdialenosti namieril presne a znížil na 2:1. Slovanisti sa ale netešili dlho. Už v 60. min belasá defenzíva opäť pohorela. Hráči ViOn-u dokázali prekabátiť Kolčáka i Lukšíka, Žilák prenikol až do bezprostrednej blízkosti bránky hostí a nezaváhal – 3:1. V 66. min zahrával štandardnú situáciu Milinkovič, poslal prudkú loptu do pokutového územia, no nik z belasých ju netečoval. Domáci boli aj naďalej nebezpeční, v priebehu nasledujúcej desaťminútovky si vypracovali dve nebezpečné šance. Obe však prekombinovali. V 79. min musel byť Putnocký opäť v pernamencii. Loptu si totiž vymenil Škvarka so Žilákom a druhý menovaný nebezpečne vypálil. Z nasledujúceho protiútoku pohrozili aj hostia. Halenárova delovka utíšila štadión, no priestor domácej bránky tesne minula. V 85. min sa do zakončenia predral striedajúci Szarka, zo siedmych metrov ale minul. Záver súboja vážnejšie vzrušenie nepriniesol, a tak sa stretnutie skončilo za stavu 3:1 pre domácich.

FC ViOn Zlaté Moravce - ŠK Slovan Bratislava 3:1 (2:0)

Góly: 2. Hodek, 30. Kováč, 60. Žilák – 26. Grendel

Žlté karty: 70. Grendel, 72. Milinkovič

Zostavy:

Domáci: Kuciak - Pavlenda, Majerník, Bortel, Chren - Obročník - Orávik, Škvarka (83. Janič), Kováč, Žilák (80. Bernáth) - Hodek (68. Candrák)

Hostia: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Lukšík - Kladrubský (75. Mészáros), Grendel - Halenár, Milinkovič, Hlohovský (64. Peltier) - Šebo (58. Szarka)

Rozhodovali: Samotný - Hrčka, Poláček

Divákov: 3387

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.