Úvod Správy Zo šlágra bod

Zo šlágra bod

ŠK Slovan Bratislava remizoval v derby tretieho kola Corgoň ligy so Žilinou 1:1.

ŠK Slovan Bratislava remizoval v šlágri tretieho kola Corgoň ligy so Žilinou 1:1. V nadstavenom čase úvodného dejstva poslal Slovan do vedenia pekným zakončením Šebo, v druhom polčase vyrovnával nechytateľnou strelou Pich.

Keďže domáci fanklub vyhlásil na najbližšie zápasy Slovana bojkot, návšteva na Pasienkoch ani zďaleka nenasvedčovala tomu, že sa hralo veľké derby. Hostí prišla do Bratislavy povzbudiť jedenásťčlenná divácka výprava, v hľadisku teda bola logicky i napriek bojkotu výrazná prevaha belasých farieb. A spočiatku mal Slovan prevahu aj na trávniku. Prvú vážnejšiu šancu však mali hostia, svoju sľubnú príležitosť z protiútoku nedotiahol do konca Pich. To bežala dvanásta minúta zápasu.  V ďalšom priebehu sa hra prelievala zo strany na stranu, avšak bez výraznejšej šance u oboch mužstiev.  V 24. min poslal prízemným centrom loptu do „vápna“  Lukšík, jej smer nikto z domácich do siete neusmernil. V navlas rovnakej situácii sa o pár sekúnd ocitol Šebo, tento raz z pravej strany. Hostia jeho pokus odvrátili iba na roh, po ktorom vyskúšal Dúbravkovu pozornosť Grendel. V 30. min. mali hostia veľkú príležitosť, keď si loptu za obranou Slovana i s prispením Pauscheka spracoval Guima, miesto rozumu však volil silu a pálil nepresne.  Tesne pred odchodom do kabín posunul ekvilibristicky loptu Milinkovičovi Grendel, jeho strela ale minula cieľ. Gól do šatne však inkasovali hostia prakticky s hvizdom rozhodcu. Bagayokov prienik zakončil gólovou bodkou z bezprostrednej vzdialenosti kanonier Šebo.

Druhý polčas priniesol vďaka gólovému záveru v prvom lepší, živší futbal. Žilinčania majúci potrebné futbalové sebavedomie,  túžili čo najskôr vyrovnať. Päť minút po zmene strán mal k nemu blízko Pich, skvelým obranným zákrokom mu zmaril radosť Bagayoko. Ten istý hráč ponúkol na sklonku 60. min. gólový center Peltierovi, jeho hlavička len tesne minula bránku hostí. Agilný Pich sa na nešťastie pre Slovan presadil o štyri minúty neskôr, keď sa krásne oprel do lopty spoza šestnástky po milimetrovej prihrávke a Putnocký sa iba bezmocne obzrel. Slovan odpovedal striedaním Halenára za Hlohovského  a Milinkovičovým priamym kopom, ktorého pokus vystrašil gólmana Dúbravku. Podobne ako on si vydýchol aj Putnocký po sľubnej hlavičke Guimu o pár minút neskôr. Gólman belasých mal onedlho opäť vážny zákrok a opäť po koncovke Picha. Žilinčanov bolo zrazu plné ihrisko, no zastavil ich moment z 81. min. Šebo dostal svoju obľúbenú loptu do behu, záchrannú brzdu v poslednej chvíli zatiahol Akakpo. Keďže sa útočník domácich dostával do vyloženej šance, v rukách rozhodcu Vnuka sa objavila karta červenej farby. Žilinčania v závere držali domácich umne na uzde a z Bratislavy si odviezli cennú remízu.

ŠK Slovan Bratislava – MŠK Žilina 1:1 (1:0)

Góly: 45 + Šebo – 64. Pich

Žlté karty: 35. Grendel, 37. Kopúnek, 89. Milinkovič - 86. Piaček, 90. Pečovský

Červená karta: 81. Akakpo

Zostavy:

Domáci: Putnocký  - Bagayoko, Gorosito, Pauschek, Lukšík – Kopúnek – Grendel (76. Kolčák), Milinkovič -  Hlohovský (66. Halenár), Šebo, Peltier (78. Szarka) 

Hostia: Dúbravka – Mabouka, Piaček, Akakpo, Angelovič – Pečovský – Paur (73. Šulek), Barčík (90.+ Gergel), Majtán (87. Leitner) – Guima, Pich

Rozhodovali: Vnuk – Benko, Weiss

Divákov: 1528

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.