Úvod Správy Hrať rozumne a využiť rýchlosť

Hrať rozumne a využiť rýchlosť

Zvládli sme už aj ťažšie veci, verí v postup cez maďarský Videoton Erik Grendel.

Na belasých čaká v Európskej lige zápas pravdy. Po remíze 1:1 s maďarským Videotonom na Pasienkoch čaká Slovanistov odveta u našich južných susedov. Nečaká nás nič jednoduché, no celá kabína má pred sebou jasný cieľ. Ním je jedine postup.

„Budeme sa snažiť hrať rozumne a zo zabezpečenej defenzívy. Musíme využiť naše prednosti. Rýchlostne sme na tom lepšie ako súper. Priestor, ktorý sa nám tým otvorí, treba využiť. Druhý zápas bude podľa mňa o čosi otvorenejší ako prvý. Bude sa hrať hore-dole,“ vyjadril sa pred ťažkým súbojom Erik Grendel.

Bezgólová remíza hrá do kariet súperovi. Znamená to teda, že Slovan potrebuje na postup výhru alebo dvoj a viacgólovú remízu. Ako je známe, v pohárovej Európe sa totiž gól na ihrisku súpera ráta za dva.

„Neobávam sa toho, že Maďari budú iba brániť bezgólový stav. Zvládli sme už aj ťažšie zápasy ako ten, ktorý nás čaká v Maďarsku. Máme skúsené mužstvo a ja mu verím,“ vyjadrila sa opora bratislavského stredu pola.

Maďarský klub sa Slovanu na Pasienkoch pokoriť nepodarilo. Aj napriek tomu, že sme vyhrávali gólom Filipa Šeba sa súper dokázal vzchopiť a vyrovnať. Jednogólovú remízu napokon udržal až do záverečného hvizdu.

„Ide síce o maďarský klub, no hrá za nich plno legionárov. Na to, že sú od nás vzdialení menej ako dve hodiny cesty, majú aj omnoho väčší rozpočet. Vedia si podržať loptu a hrať rozumne. Aj tak si ale myslím, že máme dostatočne kvalitné mužstvo na to, aby sme postúpili,“ vyjadril sa Erik Grendel.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.