Úvod Správy Zomrel Vladimír Hriňák

Zomrel Vladimír Hriňák

ŠK Slovan Bratislava vyjadruje úprimnú sústrasť rodine bývalého špičkového medzinárodného rozhodcu Vladimíra Hriňáka.

V pondelok podvečer nás hlboko zasiahla správa o náhlom úmrtí bývalého špičkového medzinárodného rozhodcu Vladimíra Hriňáka. Vo veku iba 48 rokov nás opustil nielen veľký profesionál, ktorý po ukončení aktívnej rozhodcovskej kariéry ďalej pracoval na výchove svojich nasledovníkov, ale aj čestný človek a pre mnohých z nás dobrý priateľ. ŠK Slovan Bratislava vyjadruje úprimnú sústrasť rodine pána Hriňáka.

Vladmír Hriňák odštartoval svoju rozhodcovskú kariéru v roku 1982. V najvyššej súťaži debutoval v poslednom ročníku federálnej súťaže, v sezóne 1992/93. Posledný ligový duel odpískal 29. novembra 2009, keď proti sebe nastúpili FC Nitra a MFK Dubnica. Počas svojej kariéry viedol ako hlavný rozhodca viac ako 200 majstrovských ligových stretnutí.

Od roku 2000 až do skončenia kariéry patril do zoznamu päťdesiatich top rozhodcov UEFA. Na základe členstva v tejto elitnej skupine viedol ako hlavný arbiter 88 zápasov v európskych pohárových súťažiach. Jeho posledným zápasom na európskej scéne bol duelskupinovej fázy Európskej ligy FC Villarreal - Red Bull Salzburg, hraný 17. decembra 2009. Najprestížnejším súbojom v kariére Vladimíra Hriňáka však bezpochyby bolo finále Ligy majstrov v sezóne 2007/08 v moskovských Lužnikách, v ktorom proti sebe nastúpili Manchester United a FC Chelsea. V pozícií štvrtého rozhodcu spolu so slovenskými kolegami Ľubošom Micheľom, Romanom Slyškom a Martinom Balkom doviedli zápas až do jedenástkového rozstrelu, po ktorom sa tešili hráči Manchestru United.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.