Úvod Správy Zbožňuje rozhodovať v závere

Zbožňuje rozhodovať v závere

Keď sa blíži deväťdesiata minúta, prichádza jeho čas. Lester Peltier zaznamenal svoj prvý gól v drese Slovana skutočne na poslednú chvíľu.

Slovan má za sebou úspešný vstup do nového corgoňligového ročníka a ako mimoriadne vydarený ho môže hodnotiť i nová posila belasých Lester Peltier. Hneď prvý súťažný zápas totiž okorenil gólom a to nie hocijakým. Nielen, že šlo o krásne, akrobatické zakončenie, navyše bolo i víťazné.

„Prešov strelil prvý gól a následne sa zameral už iba na defenzívu. Naopak, nám sa hra v prvom polčase vôbec nedarila,“ povedal Peltier a pokračoval: „Cez prestávku  nám tréner dohovoril, čo máme hrať. To nám dodalo guráž, vedeli sme, že máme na výhru a mysleli sme iba na ňu.  V druhom polčase sme začali lepšie kombinovať. Prišiel do hry aj Bagayoko, ktorý oživil našu hru a už to bolo omnoho lepšie.“

Každý hráč má pri svojej premiére v novom klube mierne zviazané nohy a hra nejde tak ľahko ako by si človek predstavoval. Peltier však zvládol svoj debut skutočne fantasticky.

„Keď som hral v Trenčíne, Slovan bol pre nás najväčšou výzvou. Vedel som, že to nebude jednoduché a to sa aj potvrdilo. Stále sa tu iba učím. V prvom polčase som nemal veľa príležitostí, no stále sme dobre kombinovali a napokon gól prišiel,“ sebakriticky skonštatovala nová tvár v bratislavskom klube.

Už pred začiatkom sezóny sa hovorilo veľa o tom, že nové posily sa musia aklimatizovať. Aj keď ide iba o prestup v rámci jednej ligy, rozdiel je naozaj značný.

„Prvý zápas v novom klube nikdy nebýva ľahký. Slovan je veľký klub s vysokými ambíciami a každé mužstvo, ktoré proti nemu nastúpi sa chce vytiahnuť. Našťastie, spoluhráči mi veľmi pomáhajú a usmerňujú ma,“ prezradil Peltier.

Prvý štart, prvá výhra, prvý rozhodujúci gól. To je vizitka Lestera Peltiera. Presne to od neho tréner očakával. Svoj moment zápasu si však rodák z exotického Trinidadu a Tobaga vybral v skutočne poslednej chvíli.

„Mám takú povesť už z Trenčína. Rád rozhodujem zápasy v samom závere. Vtedy, keď už žiadne mužstvo nemyslí na nič iné, len na bránenie, po tom, čo prejde deväťdesiata minúta prichádza môj čas. Túto fázu hry skutočne milujem,“ zakončil 23-ročný Peltier.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.