Úvod Správy V generálke jednoznačný triumf

V generálke jednoznačný triumf

ŠK Slovan Bratislava si v generálke hladko poradil s Duslom Šala 5:1.

ŠK Slovan Bratislava si v generálke hladko poradil s Duslom Šala 5:1. Góly strieľali v prvom polčase Grendel s Hlohovským, po zmene strán zvyšoval Halenár a následne dvakrát Piroska.

Slovan nastúpil do generálky proti Šali aktívnejšie a jeho snaha bola čoskoro odmenená. V 4. min sa síce Peltier v samostatnom úniku nepresadil, no o šesť minút neskôr už bol jeho spoluhráč Erik Grendel úspešný. Z pravej strany totiž dostal prihrávku priamo na nohu, nezaváhal a otvoril skóre. Nasledujúca fáza priniesla prvú akciu hostí, no Kováč bol pozorný a následne viac-menej taktický boj. V 29. a 36. min otestoval pozornosť brankára Šale Marko Milinkovič, avšak ani jedna z jeho striel neskončila v priestore bránky. V 42. min zapracoval za šestnástkou súpera Lukšík, krásne prihral voľnému Hlohovskému, ktorý zakončoval do odkrytej bránky – 2:0. V závere prvého polčasu ohrozil svätyňu Šale Lukšík, avšak jeho projektil nebol presný.

Po zmene strán nastalo masívne striedanie na domácej strane. Príchod viacerých nových tvárí vrátane Bagayoka priniesol výrazné oživenie. Už v 52. min sa viacerí Slovanisti natlačili pred bránku hostí, tí museli faulovať a rozhodca ukázal na biely bod. Exekútorom pokutového kopu bol Juraj Halenár, ktorý nezaváhal. Vysoký náskok však Slovan ukolísal a v 62. min pykal. Šaľa krásne zakombinovala a Čurgali znižoval na 3:1. Ďalší priebeh bol plný nepresností, hoci v ňom mal jasnú hernú prevahu Slovan. V 80. min zastavili hostia prenikajúcu dvojicu Piroska – Szarka opäť nedovolene vo vlastnej šestnástke. Pokutový kop tento raz nekompromisne premenil Piroska. Ten istý hráč sa prezentoval nekompromisnou strelou i v 88. min. Prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste a zvýšil na 5:1.

ŠK Slovan Bratislava – Slovan Duslo Šaľa 5:1 (2:0)

Góly: 10. Grendel, 42. Hlohovský, 52. Halenár a 80. Piroska (oba z penalty), 88. Piroska – 62. Čurgali

Zostava Slovana: Kováč (46. Putnocký) - Pauschek (46. Bagayoko), Gorosito (57. Jánošík), Kolčák, Lukšík (72. Molnár) - Milinkovič (46. Šebo), Kladrubský (46. Sabo), Grendel (72. Čermák) - Hlohovský (57. Piroska), Halenár (57. Szarka), Peltier (63. Hudák)

Rozhodovali: Pavlík - Somoláni, Cuninka

Návšteva: 250 divákov

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.