Úvod Správy Lekcia z efektivity

Lekcia z efektivity

Aj na príprave sústredení ešte musíme popracovať, myslí si asistent trénera Boris Kitka.

Belasí už majú za sebou aj letné sústredenie, a tak je začiatok novej sezóny opäť o niečo bližšie. Na záver sme podľahli záhrebskej Lokomotive 0:2. Prehra v priateľskom zápase síce nič neznamená, no ukázala trhliny v hre, ktoré treba pred nadchádzajúcim ročníkom zaceliť.

„Dostali sme lekciu z efektivity. Súper nás prekvapil pri dvoch-troch situáciách rýchlymi protiútokmi. Celkovo sme boli bez hernej kvality, najmä v ofenzívnej fáze. Zápas bol takmer po celý čas v našej réžií, no chýbala nám kolmejšia prihrávka, veľmi málo rizika sme mali v ofenzíve, nedokázali sme sa presadiť. Súper lepšie bránil a z pohľadu defenzívy bol kompaktnejší,“ zhodnotil záverečné meranie síl v Rakúsku asistent trénera Boris Kitka a v hodnotení pokračoval: „V prvom polčase sme pustili Záhreb možno dvakrát do našej šestnástky a dal nám gól. V druhom dejstve to bolo v podstate o tom istom. Našej hre chýbalo trošku pokoja a moment prekvapenia. Boli sme veľmi pasívni a naše prihrávky smerovali príliš do šírky. Súper sa potom stihol zorganizovať, jeho defenzíva bola vždy pripravená. Ťažko sme si vytvárali gólové príležitosti.“

Z troch súperov neboli Chorváti tým najťažším, čo sústredenie pre Slovan prinieslo. Aj napriek tomu bola prehra 0:2 najväčším sklamaním. Príprava s kvalitnými súpermi náš však môže posunúť opäť o krôčik ďalej. Najmä pred zápasmi v Európskej lige to bude dôležité.

„Papierovo nebol Záhreb najťažší súper, no ani my sme nepodali výkon porovnateľný s predchádzajúcimi súbojmi. Možno bola mierna nevýhoda i to, že sme hrali zápas na ceste domov. Nie je to ideálne, no vedeli sme o tom a nemôže to byť výhovorka. V predošlých bojoch  sme hrali proti omnoho nebezpečnejším rivalom, no v poslednom stretnutí sme boli veľmi ľahkovážni v ofenzíve. Myslím si, že preto výsledky vyzerajú tak ako vyzerajú. Proti Záhrebu sme zaslúžene prehrali, pretože sme si vypracovali minimum gólových príležitostí. Nedokázali sme nadviazať na výkon spred troch dní, i keď boli aj tento raz problémy v zostave. Mužstvo stále nie je kompletné a základná jedenástka sa dosť obmieňa,“ porovnal výkony v jednotlivých zápoleniach Kitka.

Sústredenie v okolí Klagenfurtu je teda minulosťou. Okrem troch náročných súbojov prinieslo i mierne oslobodenie od bratislavských horúčav v prostredí alpských hôr. Stále je ale čo zlepšovať.

„Myslím si, že sme mali zápasy, pre ktoré sme do Rakúska cestovali, no nebolo to optimálne. V budúcnosti by sme mali zlepšiť organizáciu sústredení. Pre jednotlivé dueli sme museli mnoho cestovať a na tom treba popracovať. Musíme sa postarať o to, aby organizačne bolo sústredenie lepšie zvládnuté. Prekonávať tak veľké vzdialenosti na každý zápas bolo dosť obtiažne,“ zakončil hodnotenie prípravy v Rakúsku Boris Kitka.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.