Úvod Správy Na úvod sústredenia tesná prehra

Na úvod sústredenia tesná prehra

ŠK Slovan prehral v prvom prípravnom zápase v rámci sústredenia v Rakúsku s poľským majstrom Slask Vroclav 0:1.

ŠK Slovan Bratislava prehral vo svojom prvom prípravnom zápase v Klagenfurte s úradujúcim poľským majstrom WKS Slask Vroclav 0:1. Ďalšie stretnutie v rámci sústredenia v Rakúsku odohrajú belasí v stredu 4. júla proti ruskému prvoligistovi Kubaň Krasnodar. Dejisko i začiatok tohto duelu spresnia v priebehu zajtrajška.

"Napriek extrémnej horúčave mal zápas veľmi dobrú úroveň a slušné tempo. Mali sme menšie problémy so zostavou. Ľahšie zranenia trápia Gorosita s Milinkovičom a nechceli sme riskovať zhoršenie ich stavu. Preto dnes nenastúpili a šancu tak dostali aj traja naši odchovanci, ktorí v minulej sezóne hrávali za starší dorast - Hudák, Molnár a Sabo. Hrať takýto náročný duel s majstrom Poľska pre nich určite bola výborná skúsenosť," povedal asistent trénera Slovana Boris Kitka a pokračoval v hodnotení stretnutia: "V prvom polčase sme možno aj pre spomenutú improvizáciu v zostave mali problémy s prechodovou fázou. Spolupráca medzi obranou a stredovou formáciou nefungovala podľa našich predstáv a ťažko sme sa potom dostávali do zakončenia. Súper mal dve-tri šance a krátko pred prestávkou sa zaslúžene ujal vedenia. Po prestávke sme dokázali náš výkon zlepšiť. Mali sme príležitosti, či už Šebo alebo Halenár, ktorý nastúpil prvýkrát po zranení. V závere sme trafili žrď, no vyrovnať sa nám, žiaľ, nepodarilo. Myslím si, že predovšetkým v druhom polčase sme proti fyzicky výborne pripravenému súperovi obstáli. Presvedčili sme sa, že ak zlepšíme bránenie v stredovej zóne, vyvarujeme sa chýb a ľahkých strát lopty, sme schopní konkurovať aj kvalitným zahraničným mužstvám."

 
ŠK Slovan Bratislava - WKS Slask Vroclav 0:1 (0:1)

Gól: 39. Gikiewicz

Zostava Slovana: Putnocký (46. Kováč) - Jánošík, Hudák, Had, Lukšík (68. Molnár) - Kopúnek (46. Sabo), Kladrubský, Grendel (58. Halenár) - Piroska (46. Szarka), Peltier, Hlohovský (58. Šebo)

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.