Úvod Správy Rozhodli dve chyby

Rozhodli dve chyby

Nie rýchlosť mladých Prešovčanov, ale dve veľké individuálne chyby rozhodli o poslednom zápase, myslí si Roman Konečný.

Devätnásta corgoňligová sezóna je už minulosťou, Slovan ju ukončil na trávniku Prešova. Ani po tomto súboju ale radosť belasých prísť nemohla. Prehra 1:2 znamenala smutnú rozlúčku s ligovým ročníkom, v ktorom Bratislavčania žiadnu trofej nezískali.

„Tento zápas bol z kategórie veľmi zlých. Odohrali sme dva úplne odlišné polčasy. V jednom sme podali kvalitný výkon, v druhom sme úplne vyhoreli,“ poznamenal na margo merania síl s Tatranom obranca Roman Konečný, ktorý najmä v druhom polčase musel riešiť niekoľko mimoriadne nebezpečných situácií pred vlastnou bránkou.

Slovan sa dokázal relatívne rýchlo dostať do vedenia a po úvodnej štyridsaťpäťminútovke sa zdalo, že hladká výhra je na dosah. Po zmene strán však na trávnik vybehli prešovský mladíci a tí úplne zmenili obraz hry. Hostia zrazu začali zaostávať.

„Nebolo to o tom, že by sme súperových útočníkov nedokázali ustrážiť. Problém bol v tom, že sme spravili dve hrubé chyby v obrane a súper to okamžite využil,“ myslí si bratislavský ochranca zadných radov a doložil: „Asi sme po dobre odohranom prvom polčase očakávali, že už to pôjde samo. Vyhrávali sme 1:0, no Prešov na nás vyrukoval s trošku rýchlejšou hrou pykali sme za to.“

Na záver Slovan nebojoval ani o titul, ani o druhé miesto. Istá bola už i tretia priečka a v takých chvíľach azda chýba motivácia biť sa až do posledného dychu. Hráči to ale rezolútne odmietli.

„Každý hráč hrá za klub a za svoje meno. Hral sa posledný zápas v sezóne, išlo o rozlúčku a tú chce mať každý víťaznú. Naozaj neviem čo sa stalo. Skrátka nám vôbec nevyšiel druhý polčas. O nedostatku motivácie alebo podobných veciach by som v žiadnom prípade nehovoril,“ jasne sa vyjadril Konečný.

Po tom, čo nevyšla víťazná rozlúčka s riedko osídlenými tribúnami na Pasienkoch, nepodarilo sa Slovanu víťazne rozlúčiť ani v poslednom stretnutí. „Pochopiteľne, každý sa chce so sezónou rozlúčiť vo víťaznom duchu. Žiaľ, nepodarilo sa nám ani to a teraz to mrzí,“ zakončila posledná tohtosezónna posila bratislavského klubu.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.