Úvod Správy Víťazná rozlúčka sa nekonala

Víťazná rozlúčka sa nekonala

Slovan Bratislava nezvíťazil ani vo svojom záverečnom tohtosezónnom vystúpení v Prešove.

ŠK Slovan Bratislava nesplnil svoj cieľ s ktorým cestoval na východ Slovenska, Prešovu sme na záver podľahli 2:1. Skóre síce v dvadsiatej minúte otváral Halenár, no v priebehu druhopolčasovej šestnásťminútovky sa Prešovčanom podarilo priebeh otočiť vo svoj prospech.

V úvodných minútach sa hral futbal bez výraznejších šancí. V 12. min prišlo prvé vážnejšie ohrozenie domácej bránky, po peknej kombinačnej akcií sa do úniku dostal Šebo, no v poslednej chvíli ho zastavil verdikt postranného arbitra značiaci postavenie mimo hry. Ďalšie ohrozenie prešovskej bránky prišlo o štyri minúty neskôr. Po centri z ľavého rohu ihriska pálil z veľkej diaľky Halenár, lopta tesne lízala konštrukciu domácej svätyne. Prvý gólový moment priniesla 20. min. Piroska našiel v šestnástke úplne osamoteného Halenára, ktorý mal dostatok času i priestoru na bezproblémové zakončenie -1:0. O necelých deväť minút neskôr mal druhý gól na kopačke Piliev. Po priklepnutí lopty Šebom sa ocitol vo vynikajúcej streleckej príležitosti na hranici šestnástky súpera. Domáci kapitán však stihol zareagovať a loptu vytlačil mimo nebezpečnej zóny. Ten istý hráč sa mal skvelú príležitosť skórovať aj o niekoľko okamihov neskôr, z bezprostrednej blízkosti trafil bočnú sieť prešovskej bránky. V 35. min sa dvojica Piliev-Halenár postarala o krásnu kombináciu v rohu ihriska, následne druhý menovaný poslal nebezpečnú loptu pred prešovského brankára, kde číhal voľný Kopúnek. Prihrávka ho ale akoby zaskočila, a tak sa do zakončenia nedostal. Do záveru prvého polčasu sa okrem udelenia dvoch žltých kariet nič zaujímavé nestalo, a tak Slovan putoval do kabíny za stavu 1:0.

Hostia vstúpili do druhého polčasu aktívne, hneď v jeho úvode prejavil aktivitu Grendel. Domáci úder prišiel šesť minút po zmene strán. Striedajúci Hruška naservíroval presný center na hlavu Marcina a bolo vyrovnané – 1:1. Prešov si v nasledujúcej desaťminútovke vytvoril dve veľmi sľubné príležitosti, Kováč musel byť v pozore. Obrovskú príležitosť domácich odvrátil v 63. min Kováč. Marcinova delovka z dvadsiatich metrov mierila do pravého horného rohu belasej bránky, skúsený gólman sa vyznamenal bravúrnym zákrokom. Ani on už ale nestačil na Petrášov zásah v 67. min. Prešovský obranca si dobre zbehol do šestnástky súpera, zachytil vynikajúcu prihrávku a nikým nekrytý skóroval. V 76. min skúšali domácu defenzívu zaskočiť Piroska spoločne so Szarkom, obranný val ale neprekonali. Netrvalo dlho a po Grendelovej rane spoza šestnástky mohlo byť vyrovnané. Lopta prešovskému brankárovi vypadla, k dorážke sa dostal Piliev, no ani on nedokázal skórovať. Z následného protiútoku pohrozili domáci. Po kombinácií medzi Marcinom a Hruškom v poslednom okamihu hasil nebezpečenstvo pred odkrytou bránkou Jánošík. Slovan sa následne snažil prekvapiť súpera centrovanými loptami, ani táto taktika ale neslávila úspech. Domáci sa bránili tým najlepším spôsobom, keď niekoľkokrát pohrozili nebezpečnými protiútokmi. Belasý tlak ani v závere stretnutia neslávil úspech, a tak sa záverečné tohtosezónne stretnutie skončilo výsledkom 2:1 pre Prešov.

1. FC Tatran Prešov - ŠK Slovan Bratislava 2:1 (0:1)

Góly: 51.Marcin, 67.Petráš - 20. Halenár

Žlté karty: 41. Adam, 42. Piter-Bučko, 52. Lysjuk

Zostavy:

Domáci: Diviš - Lysjuk, Piter-Bučko, Krajník,  Leško - Petráš – Marcin (69.Dolný), P. Katona, Adam (46.Hruška), Torres - Guba

Hostia:  Kováč - Kolčák, Kladrubský, Had, Konečný – Kopúnek (67. Smetana) - Piroska, Grendel, Halenár (53. Jánošík), Piliev – Šebo (72. Szarka)

Rozhodovali: Vnuk - Vorel, Petríček

Divákov: 1025

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.