Úvod Správy Remízová domáca rozlúčka

Remízová domáca rozlúčka

Slovan Bratislava nezvíťazil vo svojom poslednom domácom vystúpení, s Košicami remizoval 1:1.

ŠK Slovan Bratislava v poslednom domácom stretnutí remizoval s Košicami 1:1. Jediný gól domácich strelil po zmene strán Juraj Halenár.

O úvodnú strelu sa pokúsil vo štvrtej minúte Kamil Kopúnek. Jeho ďalekonosný pokus bol veľmi nepresný. O necelú minútu skúsil šťastie z lepšej pozície i Halenár. Fernandez sa musel poriadne natiahnuť, no loptu ukryl vo svojom náručí. Trinásta minúta priniesla Halenárov priamy kop, Fernandez bol opäť pozorný. O štyri minúty neskôr pohrozili i hostia. Po centri zakončoval zo šestnástky hlavou Škutka, úradovať musel i Kováč. Nasledujúci priebeh veľa zaujímavého nepriniesol, oba tímy kopili nepresnosti v strede hracej plochy. V 27. min pálil spoza šestnástky Kladrubský, ktorého projektil letel vysoko nad. O osem minút neskôr prišla prvá veľká šanca stretnutia. Po krásne vypracovanej akcií dvojicou Milinkovič – Šebo mal gól na kopačke Smetana. Lopta mu ale v rozhodujúcom momente uskočila za čiaru. Tesne pred záverom prvého polčasu sa snažili Košičania o ofenzívnu akciu prostredníctvom Viazanka, ich finálna prihrávka však bola nepresná.

Obraz hry sa veľmi nezmenil ani po zmene strán. Prvá lopta v druhej časti hry letela na Fernandeza až v 51. min, no výraznejšie ho ohroziť nemohla. Zmena však prišla už o niekoľko okamihov. Po milimetrovej prihrávke za obranu sa ocitol v stopercentnej príležitosti Piroska. Jeho prienik síce košický gólman stihol zlikvidovať, no k odrazenej lopte sa dostal Halenár a na jeho zakončenie už bol prikrátky – 1:0.Po góle sa herný prejav domácich výrazne zlepšil. V 60. min vypracoval po ľavej strane peknú akciu Kladrubský a následne centroval loptu na voľného Mészarosa. Košická obrana v poslednej chvíli stihla rodiacu sa akciu odvrátiť na rohový kop. Nasledujúca desaťminútovka priniesla košickú snahu o vyrovnanie, no belasá defenzíva na čele s Kováčom bola pozorná. V 76. min priniesla snaha Grendela svoje ovocie. Vypracoval šancu pre Kopúneka, no ten sa do zakončenia v šestnástke napokon nedostal. O dve minúty neskôr pálil z tesnej blízkosti belasej svätyne košický kapitán Viazanko, namieril iba do bočnej sieťky. Vedenie domácich ale dlho nevydržalo. V 82. min sa dostal k odrazenej lopte Karaš, najlepšie sa vyznal v skrumáži pred Kováčovou bránkou a vyrovnal na 1:1. Slovan mohol pykať i druhý raz. Karaš sa v 84. min dostal do úniku, situáciu sa ale rozhodol riešiť veľmi nepresnou prihrávkou a domáci sa dokázali ubrániť. Dve minúty pred uplynutím riadneho hracieho času mal príležitosť priameho kopu Marko Milinkovič, ktorého strela mierila iba tesne vedľa košickej bránky. Ešte väčšiu príležitosť priniesol nadstavený čas. Po centrovanej lopte od Grendela z rohu ihriska zakončoval opäť Milinkovič, no ani tento raz bránku Košíc netrafil.

ŠK Slovan Bratislava – MFK Košice 1:1 (0:0)

Góly: 55. Halenár – 82. Karaš

Žlté karty: 31. Halenár, 65. Milinkovič – 75. Ostojič, 90.+ Sekulič

Zostavy:

Domáci: P. Kováč - Kolčák, Kladrubský (72. Jánošík), Had, Konečný - Kopúnek - Halenár, Grendel, Milinkovič – Šebo (46.Mészaros),  Smetana (46.Piroska)

Hostia: Lopez Fernandez - Ostojič, Kavka, Redžepi, Sekulič – Viazanko (79.Karaš), Isola (61. Skvašík), Hovančík, Kuzma, Matič - Škutka (Diaby)

Rozhodovali: Jaška – Sluk, Košecký

Divákov: 750

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.