Úvod Správy Nikdy nezabudneme!

Nikdy nezabudneme!

Peter Dubovský by sa dnes dožil jubilea 40 rokov.

Práve dnes by sa dožil jubilea 40 rokov jeden z najväčších talentov v celej histórii slovenského futbalu Peter Dubovský. Človek, ktorý doslova miloval futbal a odovzdal mu všetko. Osud mu však nedoprial osláviť jeho jubileum spolu s nami, ale my nikdy nezabudneme!

„Dubák“, ako ho prezývali mnohí fanúšikovia začal s futbalom o ulicu ďalej od Tehelného poľa v klube Vinohrady Bratislava. V roku 1989 však už obliekal belasé farby, a práve Peťo mal veľký podiel na zisku federálneho titulu v sezóne 1991/1992. V tejto sezóne sa stal kráľom strelcov, keď nastrieľal 27 gólov. O mladom futbalovom talente s menom Dubovský sa hovorilo všade. Aj preto prišla pre Peťa ponuka o ktorej sníva každý futbalista. Obliekať dres slávneho Realu Madrid. V roku 1993 podpísal kontrakt s Realom Madrid, za ktorý hrával do roku 1995. Peťo sa v Španielku udomácnil a následne prestúpil do Realu Oviedo, kde pôsobil až do roku 2000.

Za česko-slovenskú reprezentáciu nastúpil už ako devätnásťročný a v 14 zápasoch nastrieľal 9 gólov. Za slovenskú reprezentáciu odohral 33 zápasov, v ktorých strelil 12 gólov.

23. júna roku 2000 prišla na Slovensko a do celého sveta nečakaná a smutná správa. Peter Dubovský tragicky zahynul v Thaisku počas svojej dovolenky. Pre nás všetkých je však Peťo stále s nami. Legendy totiž nikdy neumierajú!

Petra si pripomenie aj „jeho“ Oviedo
Zápas posledného kola Corgoň ligy síce odohrajú belasí v Prešove, ale Bratislava počas víkendu 19. – 20. mája bez atraktívneho futbalu nezostane. Na Pasienkoch sa v tomto termíne uskutoční už dvanásty ročník turnaja Spomienka na Petra Dubovského. Tradične budú na tomto podujatí štartovať družstvá prípraviek od 8 až po 11 rokov. Nás veľmi teší, že pozvánku prijali aj tímy španielskeho klubu Real Oviedo, ktorý bol posledným pôsobiskom jednej z najväčších osobností v celej histórii slovenského futbalu. Po roku 2010, keď do Bratislavy zavítali mladí hráči Villarrealu, sa tak belasé nádeje opäť môžu tešiť na zaujímavú konfrontáciu s rovesníkmi z krajiny úradujúcich majstrov sveta a Európy.

Pozývame všetkých, ktorí si chcú aj takto pripomenúť spomienku na Peťa, aby prišli svojou účasťou podporiť nové mladé nádeje nášho klubu. Vstup na turnaj je voľný.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.