Úvod Správy Proti Nitre plný bodový zisk

Proti Nitre plný bodový zisk

Slovan zvíťazil na domácom trávniku nad Nitrou 2:1 po góloch Mészárosa a Pirosku.

ŠK Slovan Bratislava si na domácom trávniku pripísal tri body za triumf nad Nitrou 2:1. V 37. minúte sa po nádhernej prihrávke presadil Mészáros, v závere stretnutia pridal druhý gól Piroska. Za Nitru dokázal v rýchlom slede odpovedať Ivančík, no na vyrovnanie to nestačilo.

Na výraznejšiu šancu diváci čakali do piatej minúty. Vtedy sa po prieniku Kladrubského dostal k odrazenej lopte Grendel, ktorý hneď hľadal spoluhráčov v pokutovom území. Zakončoval Halenár, no jeho hlavička si cestu k bránke Nitry nenašla. O tri minúty neskôr sa snažili o ohrozenie domácej brány hostia prostredníctvom Gajdoša, avšak jeho ďalekonosný pokus bol nepresný. V 12. min musel na dvakrát hasiť Kováč pred dobiedzajúcom Kemlágem i Šimonekom. Nasledujúci priebeh priniesol veľmi málo zaujímavých situácií, hra sa zväčša prelievala v strede pola. Tridsiata minúta mohla byť časom úvodného gólového zápisu. Grendel po ľavej strane potiahol akciu, naservíroval loptu pred nitriansku bránku, no ani jeden z útočníkov nedokázal zakončiť. Čo sa nepodarilo vtedy, prišlo o sedem minút neskôr, keď Milinkovič nádherne našiel Mészárosa. Mladý útočník v šestnástke súpera nezaváhal a poslal loptu nad Lukáša Hrošša. Z protiútoku skúšal šťastie Gajdoš, do rohu ju vytlačila belasá defenzíva. Pred záverom prvého polčasu sa svojim druhým streleckým pokusom snažil zaskočiť nitrianskeho brankára Grendel, jeho ďalekonosnú strelu Hroššo zlikvidoval.

Po zmene strán sa do útoku vydala dvojica Milinkovič – Halenár, nepresná finálna prihrávka však zmarila ich snaženie. Následne hra priniesla mnoho nepresností v strede hracej plochy na oboch stranách. V 56. min pohrozil z otočky Šimonek, prehľad opäť preukázal skúsený Kováč. O niekoľko okamihov sa po centri Kolčáka mohol ocitnúť vo vynikajúcej príležitosti Šebo, obrana hostí zblokovala loptu na roh. V 64. min sa do dobrej príležitosti dostal Kollár, no jeho zakončenie zo šestnástky bolo mimoriadne nepresné. O pár okamihov strieľal spoza šestnástky Milinkovič, jeho technický pokus zneškodnil Hroššo efektným zákrokom. Sedemdesiatatretia minúta ponúkla príležitosť Šebovi, ktorý sa rútil sám na Hrošša. Nitriansky gólman vybehol a zlikvidoval príležitosť nášho kanoniera. Grendelovo ukončenie akcie nebolo nebezpečné. Z protiútoku však udreli i hostia, Kollár mal gól na kopačke. Vynikajúco opäť zasiahol Kováč. Prišla 82. min a nádherná akcia v podaní striedajúcich hráčov Slovana. Šebo sa ocitol v stopercentnej príležitosti, ale neulakomil sa a adresoval loptu úplne voľnému Piroskovi. Ten pálil z voleja a nedal Hroššovi šancu na zásah. Slovan sa nechal ukolísať v opojnom pocite vedenia, z nasledujúcej akcie udrel Ivančík a znížil na 1:2. Záverečná snaha hostí o vyrovnanie nebola úspešná, a tak si Slovan pripísal dôležité tri body.
 
 
ŠK Slovan Bratislava – FC Nitra 2:1 (1:0)

Góly
: 37. Mészáos, 82. Piroska - 84. Ivančík

Žlté karty: 35. Soumah, 78. Gajdoš

Zostavy:

Domáci: Kováč - Pauschek, Kladrubský, Had, Kolčák - Grendel (80. Jánošík),,Kopúnek, Milinkovič (70. Piroska) - Mészáros, Smetana (46. Šebo), Halenár

Hostia: Hroššo - Harbuľák, Šimončič, Tóth, Čirik – Kemláge (62. Kroupa), Držík (71. Ivančík), Gajdoš, Kollár - Soumah, Šimonek (71. Moravčík)

Rozhodovali: P. Hrčka - Tomčík, Súkeníková

Divákov: 1455

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.