Úvod Správy Niké liga Kedy a s kým v nadstavbe?

Kedy a s kým v nadstavbe?

Zatiaľ poznáme len termíny a dve možné varianty programu.

Budúci víkend sa skončí základná časť Fortuna ligy 2022/23. Belasí si už dávnejšie zaistili postup do hornej šestky, pričom do nadstavby nevstúpia z horšieho než druhého miesta.

Na čele to aktuálne vyzerá takto – Dunajská Streda má 45 bodov, Slovan 44 bodov a Spartak 40 bodov. Ak by belasí v derby získali väčší počet bodov než Dunajská Streda v súbežne hranom zápase v Ružomberku, vstúpili by do nadstavby podobne ako v posledných štyroch sezónach z prvého miesta. Pokiaľ nie, šli by sme do nadstavby z druhej priečky, rovnako ako v ročníku 2017/18 pri premiére tohto hracieho modelu.

Istí sú štyria účastníci nadstavby o titul - Slovan, DAC, Spartak a Podbrezová. O zostávajúce dve miestenky sa pobijú tri mužstvá – Ružomberok (30 bodov), Žilina (28 bodov) a Banská Bystrica (28 bodov).

Isté je aj to, že úvodné dva zápasy nadstavby odohráme v nedeľu, vzhľadom na to, že nasledujú po našich štvrtkových dueloch Európskej konferenčnej ligy s FC Bazilej. Ďalšie termíny sú variabilné počas víkendu v súvislosti s televíznymi prenosmi i naším prípadným ďalším programom v európskom či domácom pohári.

Do nadstavby pôjde z tretieho miesta Trnava a zo štvrtého Podbrezová, ostatné priečky sú ešte otvorené. Na grafike nižšie v článku si môžete pozrieť, aký program by nás v nadstavbe čakal podľa toho, či by sme do nej vstupovali z prvej alebo druhej priečky. Ak z prvej, tak by sme si hneď 19. marca zopakovali domáce derby s Trnavou, pokiaľ z druhej, tak by sme v druhom kole hrali v Podbrezovej.

S Dunajskou Stredou sa stretneme v štvrtom kole na Veľkú noc (víkend 7. – 9. apríla) a v ôsmom kole (víkend 5. – 7. mája). Otázkou len je, či budeme hrať najprv doma alebo vonku.

Termíny nadstavby

1. kolo: 12. marca
2. kolo: 19. marca
3. kolo: 1. apríla
4. kolo: 8. apríla
5. kolo: 15. apríla
6. kolo: 22. apríla
7. kolo: 29. apríla
8. kolo: 6. mája
9. kolo: 13. mája
10. kolo: 20. mája

Zdroj grafiky: Fortunaliga.sk

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.