Úvod Správy Úspešný druhopolčasový obrat

Úspešný druhopolčasový obrat

ŠK Slovan zvíťazil gólmi Grendela a Mészárosa v Pápe 2:1, aj keď po prvom polčase prehrával.

Futbalisti Slovana Bratislava sú v príprave naďalej bez prehry. V stredu zvíťazili na ihrisku maďarského prvoligistu Lombard Pápa 2:1, hoci po prvom polčase prehrávali 0:1.

Do priebehu stretnutia výrazne prehovorilo počasie. Začalo sa ešte za dobrých podmienok, v prvom polčase sa však nad Pápou prehnala snehová búrka, ktorá so sebou priniesla aj gól v sieti belasých. Po prestávke naopak zasvietilo slnko a viac zrejme zahrialo našich hráčov, ktorým sa podarilo nepriaznivý stav otočiť. V 66. min po akcii z pravej strany Žofčák sklepol loptu Grendelovi, ktorý obišiel domáceho obrancu a presnou strelou k žrdi vyrovnal. O víťazný gól sa postaral v 75. min Mészáros. Osemnásťročný mladík najprv pripravil šancu Smetanovi. Český útočník ju síce nepremenil, no lopta sa odrazila späť k Mészárosovi, a ten už nezaváhal.

"Dnes sa hralo v ťažkých podmienkach. Celý zápas sme mali pod kontrolou. Už v prvom polčase sme si vypracovali minimálne tri vyložené šance, no namiesto strelenia gólu sme ho inkasovali pomerne lacno po štandardnej situácii. Po prestávke sa obraz hry veľmi nezmenil a zaslúžene sme výsledok otočili. Napriek víťazstvu nemôžeme byť úplne spokojní. Vzhľadom na priebeh sme mali rozhodnúť skôr a vyhrať vyšším rozdielom. Musíme si zvyknúť na to, že na takýchto náročných terénoch sa môže hrať aj liga. Nie vždy sa nám musí podariť taký obrat ako dnes, preto treba vytvorené šance premieňať efektívnejšie," povedal asistent trénera Slovana Boris Kitka.

Ďalší prípravný zápas odohrá A-tím Slovana v sobotu 18. februára o 14.00 h na umelej tráve na Pasienkoch proti lídrovi II. ligy Spartaku Myjava. Ak sa jarná časť sezóny začne podľa pôvodného plánu, bude tento duel zároveň generálkou obhajcu double na zostávajúce stretnutia v Corgoň lige 2011/12 a Slovnaft Cupe.
 

Lombard Pápa Termál FC - ŠK Slovan Bratislava 1:2 (1:0)

Góly Slovana: 66. Grendel, 75. Mészáros

Zostava Slovana: Putnocký (74. Kováč) - Kolčák (46. Jánošík), Kladrubský, Dosoudil, Pauschek - Kopúnek - Žofčák (83. Szarka), Milinkovič (46. Smetana), Grendel (70. Piliev) - Šebo (70. Čermák), Halenár (46. Mészáros)

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.