Úvod Správy Niké liga Šesť zaujímavostí po prvom jarnom ligovom zápase

Šesť zaujímavostí po prvom jarnom ligovom zápase

Čo vám možno uniklo...

Prvý jarný zápas v Dunajskej Strede priniesol prakticky všetko, čo sa očakávalo od súboja tradičných rivalov – emócie, športové napätie, pekné akcie, šance i góly. Belasí si odviezli cenný bod za remízu 1:1 a naďalej sa tak držia na čele tabuľky.

Prinášame vám niekoľko zaujímavostí, ktoré ešte priniesol súboj prvého s druhým.

1. V úvode jari naďalej nezdolaní

Belasí ôsmy rok po sebe neprehrali v úvodnom ligovom zápase jarnej časti. Naďalej teda platí, že naposledy sme do jari vstúpili prehrou ešte v ročníku 2014/15, keď sme na Pasienkoch podľahli Žiline 0:2. Odvtedy sme v prvom jarnom kole štyrikrát zvíťazili (2:0 v Trenčíne vo februári 2016, 2:0 na pôde Prešova vo februári 2017, 1:0 v Dunajskej Strede vo februári 2019 a 5:0 nad Senicou vo februári 2022) a štyrikrát remizovali (1:1 v Michalovciach vo februári 2018, 0:0 v Trnave vo februári 2020, 0:0 v Ružomberku vo februári 2021 a 1:1 v Dunajskej Strede vo februári 2023).

2. Štatistická prevaha belasých

Naše mužstvo malo v zápase hernú prevahu, potvrdenú štatistikami. Belasí mali pred vylúčením i po ňom väčšie držanie lopty (58 % ku 42 %), no najmä výrazne vyšší počet streleckých pokusov. Naši hráči vyslali celkom 26 striel, z toho medzi tri žrde smerovalo sedem pokusov. Dunajská Streda naopak vystrelila celkom 4-krát, z toho tri lopty smerovali do priestoru brány. Belasí rovnako dominovali v počte rohových kopov, kopali ich 10, kým domáci len dva. Naše mužstvo bolo taktiež úspešnejšie v osobných súbojoch, vyhralo 55 % súbojov.

3. Skoré striedania

Nebýva obvyklé, ak vidíme striedania už v prvom polčase. V Dunajskej Strede sa však do prestávky striedalo hneď trikrát. Všetky tri zmeny však boli vynútené. Po 27. minútach odstúpil najlepší strelec súťaže Nikola Krstovič, v 39. minúte po nešťastnom a bolestivom kontakte s Brunettim striedal Jurij Medveděv, ktorého nahradil Lukáš Pauschek. Po vylúčení Spyridona Risvanisa zase domáci tréner Adrian Guľa stiahol kapitána Zsolta Kalmára, ktorého nahradil ďalší stopér Dominik Kružliak.

4. Prevládajúce remízy

Aj po 71. vzájomnom ligovom zápase medzi tradičnými rivalmi hovorí celková bilancia výrazne v prospech belasých. Šesť z posledných desiatich vzájomných duelov sa skončilo deľbou bodov. Štyri z týchto šiestich remíz navyše boli výsledkom 1:1. Pri všetkých troch posledných remízach, pri ktorých padli góly, sa písal rovnaký scenár – DAC dal úvodný gól, na ktorý sme následne odpovedali. Po včerajšku taktiež naďalej platí, že v MOL Aréne sme poslednýkrát naplno bodovali 1. júla 2020 (3:1).

5. Čakve s novým číslom

Možno už počas zimnej prípravy ste si všimli, že Giorgi Čakvetadze zmenil číslo na drese. Gruzínsky reprezentant prvýkrát v lige včera nastúpil s číslom 10, ktoré bolo voľné po odchode Ibrahima Rabia. Zdá sa, že Čakvemu bude aj desiatka na drese, ktorá je v Slovane ešte viac cenená, svedčať. Mal totiž leví podiel na našom vyrovnávajúcom góle, keď ideálne načasovaným a presným centrom našiel na zadnej žrdi Juraja Kucku.

6. Kto do hornej šestky?

Úvodné jarné kolo niečo naznačilo, no ešte nič nerozhodlo. Účasť v hornej šestke má istú trojica tímov – Slovan, Dunajská Streda a Trnava. K definitíve sa priblížila Podbrezová, ktorá má pred siedmou Banskou Bystricou šesťbodový náskok. Zvyšné dve miestenky v TOP6 aktuálne držia Ružomberok a Žilina, no blízko je Banská Bystrica, a bez šance ešte nie sú ani Michalovce, ViOn či Trenčín. V každom prípade už teraz vieme, že sa na jar môžete tešiť na ďalšie tri derby so Spartakom a dve konfrontácie s Dunajskou Stredou.

 

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.