Úvod Správy Európska liga Chceme si to uhrať sami

Chceme si to uhrať sami

Jaromír Zmrhal pred cestou do Vilniusu.

Už vo štvrtok nás čaká zápas, ktorý rozhodne o tom, či európsky futbal uvidíme na Tehelnom poli aj na jar. Jaromír Zmrhal pred duelom vo Vilniuse (štvrtok 18:45 SEČ) zdôrazňuje skutočnosť, že všetko máme vo svojich rukách.

Pred posledným hracím dňom majú šancu na postup všetky štyri tímy. My máme na čele 8 bodov, druhý Bazilej rovnako 8 bodov, tretí Pjunik získal 6 bodov a štvrtý Žalgiris 5 bodov.

„Skupina je vyrovnaná, no my sme sa dostali do dobrej pozície. Na prvom mieste máme všetko vo svojich rukách a môžeme sa koncentrovať výhradne na seba. Nemusíme čakať na výsledok druhého zápasu v Jerevane. Chceme si to uhrať sami a určite nerozmýšľame tak, že aj bod by zaistil postup. Je tu športová motivácia v podobe prvého miesta, navyše, hrať na remízu by bolo veľmi zradné. Pôjdeme do toho naplno s túžbou po víťazstve,“ povedal Jaromír Zmrhal.

Vo Vilniuse nás čaká špecifické prostredie a umelá tráva. Oba domáce zápasy Žalgirisu v Európskej konferenčnej lige boli tesné – Litovčania doma podľahli Bazileju 0:1 po góle z druhého polčasu, nad Pjunikom zvíťazili rovnako ako my 2:1.

Žalgiris však svoju kvalitu ukázal aj vonku, keď u nás na Tehelnom poli zobral bod, a remizoval aj pred týždňom v Bazileji, kde vyrovnal z 0:2 na 2:2. „Čaká nás tam umelá tráva, na ktorú sú domáci zvyknutí. Je to špecifické, na umelom povrchu má lopta iný odskok, hra je celkovo iná. Vo Vilniuse však hrali všetci a ja odmietam hľadať akékoľvek výhovorky. Treba sa tomu aj v tréningovom procese čo najlepšie prispôsobiť, pripraviť sa a cez maximálne nasadenie dosiahnuť želaný výsledok,“ vyhlásil 29-ročný Čech.

Jaromír Zmrhal sa po krátkej absencii vrátil späť do hry a v domácom zápase s Pjunikom odohral plných 90 minút. S Pjunikom i potom doma s Liptovským Mikulášom sa dostal do dobrých situácií, na gól však v tejto chvíli čaká. „Asi by som hneď neodohral len celý zápas, no po Tigranovom zranení, ktoré ma samozrejme mrzí, som naskočil hneď od začiatku. Čakal som, že návrat do hry bude ťažší. Išlo to však fajn, rýchlo som sa dostal späť do herného vyťaženia a som pripravený na tento dôležitý zápas. Dostal som sa do viacerých dobrých šancí, verím, že už to prelomím a pomôžem mužstvu.“

Belasých do Vilniusu prídu podporiť aj fanúšikovia. Tí boli veľkou oporou už v Bazileji a naši hráči sa na nich tešia aj teraz. „Aj v Bazileji sme fanúšikov cítili, vždy poteší, keď vidíme, že za nami merali cestu a prišli nás podporiť. Veríme, že ich bude počuť aj vo Vilniuse. Nemali sme ideálny vstup do skupiny, no zdvihli sme sa a aj vďaka našim fanúšikom sme späť v hre. Tak to poďme spoločne dotiahnuť do konca,“ uzavrel Jaromír Zmrhal.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.