Úvod Správy Niké liga Čaká nás 165. derby

Čaká nás 165. derby

Belasí sa v nedeľu o 17:30 predstavia v Trnave.

Najslávnejšie slovenské derby napíše v nedeľu svoje 165. pokračovanie. Derby zároveň uzavrie prvú polovicu základnej časti súťaže. Úvodný výkop je v nedeľu o 17:30 v Trnave.

Informácie o vstupenkách do sektora fanúšikov Slovana Bratislava nájdete TU.

Priamy prenos odvysiela televízia Dajto, resp. streamovacia platforma VOYO.

Derby bude súbojom prvého s druhým. Medzi prvým Slovanom a druhým Spartakom je štvorbodový rozdiel, pričom ešte máme dohrávaný zápas so Zlatými Moravcami k dobru. Sme najproduktívnejší v lige (23 strelených gólov) a taktiež sme inkasovali najmenej gólov spomedzi všetkých tímov (7). Spartak má druhú najproduktívnejšiu ofenzívu (19 presných zásahov) a piatu najpevnejšiu defenzívu s desiatimi inkasovanými gólmi.

Belasí majú za sebou nevydarený duel Európskej konferenčnej ligy v Jerevane (0:2). Zverenci Vladimíra Weissa st. sa z Arménska vrátili hneď po zápase v noci zo štvrtka na piatok. V piatok popoludní absolvovali hráči tréningovú jednotku a aj dnes sa budú pripravovať na derby. Ako sme spomenuli, duelom v Trnave uzavrieme prvú polovicu základnej časti, a zároveň po ňom nasleduje reprezentačná pauza. V tomto smere zarezonovala novinka zo soboty - David Hrnčár bol dodatočne povolaný do slovenskej reprezentácie na septembrové zápasy a môže zažiť svoju premiéru v slovenskom drese. 

V derby naďalej nebudú k dispozícii dlhodobo zranení hráči Dávid Holman a Michal Šulla. Na základe dodatočného trestu od Disciplinárnej komisie SFZ nebude môcť hrať ani Jaba Kankava. DK SFZ udelila Jabovi dodatočný jednozápasový trest za faul na súperovho hráča, konkrétne ´surovú hru – kopnutie súpera nadmernou silou´ v domácom stretnutí s Dunajskou stredou. Gruzínsky stredopoliar teda v Trnave nebude k dispozícii. 

„Čaká nás veľmi ťažký a zároveň dôležitý zápas. Na derby sa musíme mentálne nastaviť a dať po štvrtku hlavy hore. Potrebujeme byť sami k sebe úprimní a prísni, rozanalyzovať si chyby a urobiť všetko pre to, aby sme v Trnave uspeli,“ povedal obranca Vernon De Marco po zápase v Jerevane. 

Trnavčania v lete účinkovali v kvalifikácii Európskej konferenčnej ligy, kde prešli cez Newtown (4:1 doma a 2:1 vonku), no následne nestačili na poľský Raków Čenstochová (0:2 doma a 0:1 vonku).

Spartak odohral posledné dva ligové duely na ihriskách súpera. V Ružomberku mal pred dvomi týždňami viac gólových príležitostí, no pohorel na výborne chytajúcom brankárovi Krajčírikovi a prehral 2:3. Minulú nedeľu už v Trenčíne nedal súperovi šancu a zvíťazil 2:0. Po tri strelené góly majú v Trnave na konte Milan Ristovski, reprezentant Severného Macedónska, a taktiež stredopoliar Martin Bukata. Brankárskou jednotkou je Dominik Takáč, ktorý priemerne inkasuje 1 gól na zápas.

Zaujímavou rečou hovoria štatistiky – belasí si v zápase vymenia v priemere viac prihrávok než Spartak (516 ku 466) a ich prihrávky sú o niečo presnejšie (82 % oproti 80 %) a sú úspešnejší aj v osobných súbojoch (53 % ku 52 %). Stretnú sa dva strelecky najaktívnejšie tímy v lige – Spartak priemerne vyšle do priestoru brány 7,2 strely na zápas, belasí 7 striel na zápas.

Vzájomné zápasy

Slovan a Spartak dosiaľ odohrali 164 vzájomných zápasov. Bilancia je z nášho pohľadu nasledovná: 78 víťazstiev, 38 remíz a 48 prehier.

Prvé derby v predošlej sezóne sa v Trnave nedohralo, v prvom polčase bolo predčasne ukončené pre výtržnosti na hracej ploche. Následne bolo v zmysle Súťažného poriadku skontumované 3:0 pre Slovan.

Na jar sa na Tehelnom poli pred 7533 divákmi zrodila remíza 0:0, v nadstavbe sme v Trnave zvíťazili 1:0, keď skóroval Ivan Šaponjič, i doma na Tehelnom poli 1:0 po góle Aleksandara Čavriča. Neuspeli sme však vo finále Slovnaft Cupu, keď sme síce viedli po góle Alena Mustafiča, no napokon sme prehrali 1:2 po predĺžení.

Dôležité informácie

Zápas 11. kola Fortuna ligy 2022/23 FC Spartak Trnava – ŠK Slovan Bratislava sa začína v nedeľu 18. septembra o 17:30. Duel povedie rozhodcovská trojica Ziemba – Bednár, Jekkel.

Informácie o vstupenkách do sektora fanúšikov Slovana Bratislava nájdete TU.

Priamy prenos odvysiela televízia Dajto, resp. streamovacia platforma VOYO.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.