Úvod Správy Niké liga Domáci šláger s DAC aj s fanúšikmi prvýkrát od decembra 2019

Domáci šláger s DAC aj s fanúšikmi prvýkrát od decembra 2019

Belasí v nedeľu o 17:00 privítajú Dunajskú Stredu.

Nedeľňajší zápas s Dunajskou Stredou je vo viacerých ohľadoch špecifický a zaujímavý. A môže byť aj výnimočný. Belasí v nedeľu o 17:00 vyzvú na Tehelnom poli tradičného rivala. Prvýkrát od decembra 2019, čiže takmer po 2,5 roku, odohráme domáci zápas s Dunajskou Stredou pred fanúšikmi.

Pripomíname, že zápas je bez obmedzení – bez preukazovania sa očkovaním či testom, bez kapacitného obmedzenia, v plnej prevádzke budú bufety s jedlom a občerstvením. Stačí vám len permanentka alebo zápasová vstupenka.

Vstupenky sú v predaji od 8 eur online na Ticketmedia.sk.

S fanúšikmi po 2,5 roku

Asi nikto by 7. decembra 2019 nepovedal, že to bude na dlhý čas posledný zápas, v ktorom sme na Tehelnom poli privítali DAC aj s diváckou kulisou. Belasí vtedy zvíťazili 2:0, na štadión prišlo 8593 divákov. Michal Šulla v tomto zápase chytil penaltu Davisovi, gólovú premiéru na novom štadióne zažil Ibrahim Rabiu, naopak, derniéru Andraž Šporar. Odvtedy sme tri domáce duely s tradičným rivalom odohrali kvôli pandemickým opatreniam bez divákov. Darilo sa v nám nich striedavo – v marci 2021 sme vyhrali 3:1 (góly Weiss 2, Moha), v máji 2021 sme prehrali 0:1 a v decembri 2021 sme remizovali 0:0.

Teraz konečne privítame DAC aj s vašou podporou. Veríme, že je to o jeden z dôvodov naviac, prečo prísť v nedeľu na štadión.

Slovan v iných dresoch

Nezľaknite sa. Slovanisti v nedeľu naozaj doma nenastúpia v belasom. Špeciálne na tento zápas nastúpi naše mužstvo v značne odlišnej farebnej kombinácii dresov, ktorá má charitatívny podtón. Dresy totiž následne poputujú do dražby, ktorej výťažok bude poukázaný na dobrú vec. Aj špeciálne dresy dodajú nedeľňajšiemu šlágru extra-príchuť.

Šanca spečatiť titul

Šesť kôl pred koncom máme na čele 14-bodový náskok pred druhým Ružomberkom. V praxi to znamená, že pokiaľ by sme dokázali zdolať Dunajskú Stredu a Ružomberok by nezvíťazil nad Sereďou, získali by sme v nedeľu štvrtý majstrovský titul v rade, čo by znamenalo historický zápis. V prvom rade sa však koncentrujeme na náš zápas, ktorý chceme zvládnuť. Doslova až potom by sme sledovali vývoj z duelu Sereď – Ružomberok, ktorý sa začína o hodinu neskôr (o 18:00). Na definitívu by sme si teda museli chvíľu počkať. Nepredbiehajme udalosti, no je tu šanca, aby sme na novom Tehelnom poli prvýkrát spečatili zisk titulu. Dosiaľ sa nám to darilo len vonku.

Deti na štadióne

Tehelné pole opäť ožije detskou radosťou a fandením. V rámci programu Belasé srdce sme na zápas pozvali deti zo základných škôl z celého Slovenska, z futbalových klubov v pôsobnosti BSK a z futbalových klubov nesúcich v sebe meno Slovan. Opäť sa môžem tešiť na nefalšované detské povzbudzovanie a radosť. Tešíme sa aj na našich najmenších priaznivcov.  

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Juraj Kucka o svojej rekonvalescencii po zranení.
David Strelec nielen o zápase v Dunajskej Strede.
Pozývame vás na piaty ročník Futbalu v meste.

Neprehliadnite

Lukáš Pauschek je novým rekordérom našej ligy.
Cesar Blackman o svojom prvom majstrovskom titule.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.