Úvod Správy Niké liga Všetci si budeme pamätať peknú bodku za rokom 2020

Všetci si budeme pamätať peknú bodku za rokom 2020

Erik Daniel dvomi gólmi prispel k víťazstvu nad Žilinou.

Víťazstvá dosiahnuté v posledných minútach bývajú najkrajšie. A aké krásne je takéto víťazstvo v poslednom zápase roka? Erik Daniel ani nemusel veľa hovoriť, reč jeho tela po zápase prezradila, ako sa belasí tešili z emotívneho triumfu nad Žilinou.

Od radosti vyskočila celá lavička, radostné výkriky sa potom ozývali aj z kabíny a útrob štadióna. Dramatický zápas, ktorý priniesol emočné vzostupy a pády, sme doviedli do úspešného konca a zimujeme s päťbodovým náskokom na Dunajskú Stredu. „Bol to veľmi náročný zápas, Žilina má dobré, kombinačne ladené mužstvo. My sme celý čas išli za tromi bodmi. Je to ešte krajšie, keď sme až z poslednej akcie dali na 3:2. O to viac si víťazstvo vážime a silnejšie ho prežívame,“ povedal Erik Daniel po stretnutí zástupcom médií v mix-zóne.

Erik Daniel bol jedným zo strojcov nášho obratu. Najprv krásnou strelou z voleja vyrovnal na 1:1, následne zužitkoval strieľaný center Rafaela Rataa, vyhral osobný súboj s obrancom a strelou do odkrytej brány dával na 2:1. Najmä jeho prvý gól, keď si najprv vo vzduchu prebral pas Nona a parádne napálil do siete, patril medzi exkluzívne. „Prvý gól bol jedným z najkrajších, ktoré som doteraz dal. Bol však najmä veľmi dôležitý, pre tím i pre mňa. Ten gól som potreboval, hralo sa mi po ňom oveľa lepšie. Ani neviem, či som už niekedy v lige dvakrát skóroval v jednom zápase,“ usmieval sa 28-ročný krídelník. Erika opravíme, dva góly v jednom zápase dal dvakrát – v apríli 2016 za Myjavu pri triumfe nad Ružomberkom (3:0) a v máji 2017 v drese Ružomberka pri víťazstve v Senici (2:1).

Rok 2020 nebol ani pre nás jednoduchý, no uzavreli sme ho sériou šiestich víťazstiev. „Najmä posledné mesiace priniesli ťažké chvíle pre futbal i život ako taký. Ani pre nás to nebolo jednoduché obdobie. Všetci si však budú pamätať tento pekný koniec. Sviatky budú po úspešnej šnúre a s náskokom určite krajšie.“

Erik Daniel sa strelecky presadil premiérovo v sezóne. Medzi jeho typické črty však patrí, že častejšie góly pripravuje než ich sám strieľa. Aj v tomto ročníku má na konte už 5 gólových asistencií. Bol duel so Žilinou jeho najlepším v belasom? „Z pohľadu gólov možno áno, ale herne nie. Po hernej stránke to ešte nie je také aké si predstavujem,“ povzdychol si rodák z Holíča, ktorý na jeseň vynechal časť zápasov. „Aj ja som prekonal koronavírus. Nemal som úplne ľahký priebeh, štyri-päť dní ma trápili vysoké teploty. Následky ochorenia mi zostali, stáva sa mi, že sa rýchlejšie zadýcham. Nebola to žiadna sranda, prežíval som jedny z najťažších okamihov v kariére. Musel som začať prakticky od začiatku, čo tiež nebolo ľahké. Na tréningoch idem naplno bez úľav, aby som čím skôr bol opäť aj kondične stopercentný. Tento posledný zápas bol akousi náplasťou na toto ťažké obdobie, určite mi pomôže aj po psychickej stránke.“

Belasí tak zimujú s päťbodovým náskokom na Dunajskú Stredu. Na jar nás však čaká 14 kôl, pričom s DAC sa stretneme ešte trikrát. „Päťbodový náskok je fajn, ale nesmieme sa zastaviť. Náskok ešte nič neznamená, trofeje sa rozdávajú až na konci. Verím, že aj v novom roku sa nám bude dariť,“ vyhlásil Erik Daniel, ktorý verí, že slovanisti súbojom so Žilinou potešili aj fanúšikov. Tí ich mohli podporovať na diaľku zo svojich domovov. „Fanúšikovia nás nabili energiou už pred derby. Odvďačili sme sa im víťazstvami. Verím, že aj dnes boli spokojní, šťastní, a že v tejto náročnej dobe získali vďaka nám pozitívne emócie,“ uzavrel náš krídelník.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Poznáme program belasých až do siedmeho nadstavbového kola.
Gratulujeme našim hráčom!
Ako hrali naši mladíci?

Neprehliadnite

Poznáme program belasých až do siedmeho nadstavbového kola.
Na Tehelnom poli si budete môcť aj naďalej vychutnať pivo Staropramen.
Premiérové ocenenia pre najlepších hráčov a hráčky mesiaca na Akadémii.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.