Úvod Správy Mládež Dvadsiaty ročník Memoriálu Petra Dubovského preložený na rok 2021

Dvadsiaty ročník Memoriálu Petra Dubovského preložený na rok 2021

Memoriál Petra Dubovského sa v roku 2020 neuskutoční.

ŠK Slovan každoročne v čase nedožitých narodenín Petra Dubovského organizuje mládežnícky memoriál na počesť tohto skvelého futbalistu a vynikajúceho človeka. Tohtoročný memoriál, na ktorom prisľúbili účasť viaceré špičkové kluby, sa však z dôvodu pandémie koronavírusu a prijatých opatrení neuskutoční.

Prípravy na jubilejný, dvadsiaty ročník Memoriálu Petra Dubovského pritom boli v plnom prúde. Memoriál sa mal uskutočniť 23. – 24. mája v Bratislave a účasť okrem domáceho ŠK Slovan prisľúbilo ďalších päť klubov – Viktoria Plzeň (Česko), Hajduk Split (Chorvátsko), Górnik Zabrze (Poľsko), Crvena zvezda Belehrad (Srbsko) a Puskásova Akadémia (Maďarsko). Na turnaji sa mali opäť predstaviť výbery mladšieho dorastu v kategórii do 16 rokov (U16).

„Všetci v klube sme sa dôkladne pripravovali na jubilejný, dvadsiaty ročník Memoriálu Petra Dubovského. Je pre nás dôležité pravidelne si pripomínať pamiatku Petra Dubovského ako skvelého futbalistu a vynikajúceho človeka, ktorý môže byť príkladom aj pre našich mladých hráčov. Vzhľadom na medzinárodné obsadenie turnaja a stále platné cestovné obmedzenia, sme sa rozhodli presunúť Memoriál na rok 2021. Tradícia Memoriálu určite nekončí, naopak, chceme naďalej zvyšovať kvalitu a prestíž tohto podujatia, na ktorom sa už pravidelne zúčastňujú špičkové zahraničné kluby,“ povedal športový riaditeľ Richard Trutz. Fanúšikovia si mohli umenie Petra Dubovského nedávno pripomenúť v zázname zápasu ŠK Slovan – Slavia Praha z októbra 1991. Záznam je naďalej k dispozícii na klubovom YouTube.

Na organizácii Memoriálu sa významne podieľa aj Akadémia ŠK Slovan. „V súčinnosti s vedením klubu boli prípravy na dvadsiaty ročník v plnom prúde. Mali sme dohodnutých päť zahraničných mužstiev, zabezpečili sme ihriská, ubytovanie a logistiku. Veľmi sme sa tešili na súperov ako Viktoria Plzeň, Crvena Zvezda či Hajduk Split, ktorí zaručovali kvalitnú medzinárodnú konfrontáciu. Žiaľ, vzhľadom na cestovné obmedzenia bolo jediným riešením preložiť Memoriál na ďalší rok. Už teraz však spolu s vedením začíname prípravy na rok 2021 a urobíme všetko, čo bude v našich silách, aby bol dvadsiaty ročník skutočne dôstojnou spomienkou na veľkého hráča a človeka Petra Dubovského,“ vyhlásil šéftréner mládeže Vladimír Gála.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Na Tehelnom poli si budete môcť aj naďalej vychutnať pivo Staropramen.
MFK Tatran Liptovský Mikuláš – ŠK Slovan Bratislava ´B´3:1.

Neprehliadnite

Poznáme program belasých až do siedmeho nadstavbového kola.
Na Tehelnom poli si budete môcť aj naďalej vychutnať pivo Staropramen.
Premiérové ocenenia pre najlepších hráčov a hráčky mesiaca na Akadémii.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.