Úvod Správy Prípravné zápasy Belasí sa stretli prvýkrát v roku 2020

Belasí sa stretli prvýkrát v roku 2020

Zimná príprava štartuje fyzickým testovaním hráčov.

Po vianočných sviatkoch a krátkom voľne sa futbalový život v najúspešnejšom slovenskom klube opäť naplno rozbieha. Dnes popoludní absolvovali hráči úvodný zraz v rámci zimnej prípravy. Káder zatiaľ zostáva nezmenený s výnimkou už avizovaného odchodu Richárda Guzmicsa. S prvým tímom naopak začal trénovať dorastenec Filip Lichý.

Belasí sa prvý raz v novom roku stretli dnes popoludní. Počas úvodných dní prípravy absolvujú hráči dôkladné fyzické testovanie a aj niekoľko tréningových jednotiek v domácich podmienkach. Už v sobotu napoludnie odletí naša výprava do tureckého Beleku na mesačné sústredenie. „Dnes sme absolvovali vstupný tréning, chalani sa rozcvičili a trochu si medzi sebou zahrali. Na najbližšie dva – tri dni máme naplánované dôkladné fyzické testovanie a niekoľko tréningov. Fyzické testy nám prinesú určité čísla a údaje, aby sme vedeli, ako hráčov zaťažiť tak, aby sme boli stále lepší a lepší. V sobotu odlietame do Turecka, kde sa už začne taká klasická, dobrá zimná príprava,“ povedal tréner Ján Kozák ml.

Káder belasých zatiaľ zostáva nezmenený, klub však eviduje vysoký záujem o kľúčových hráčov vrátane medializovaného záujmu o Andraža Šporara. S mužstvom už nepokračuje obranca Richárd Guzmics, ktorému sa skončila zmluva. Do dnešného tréningu zasiahol mladík Filip Lichý z dorastu i ďalší mladí hráči Denis Potoma a Martin Trnovský. „Niektorých hráčov trápia choroby, inak sme však začali prípravu v pôvodnom zložení,“ pokračoval tréner tímu, ktorý má jasné prianie do nového roka 2020. „Do nového roka prajem všetkým najmä zdravie. Pretože keď je človek zdravý, môže si plniť svoje sny a môže ísť všetko tak, ako by sme chceli. Ak budeme zdraví, tak verím, že zažijeme minimálne rovnako úspešný rok ako bol ten minulý,“ doplnil Ján Kozák ml.

V kabíne Slovana nielen dnes vládla veľmi dobrá atmosféra. Hráči sa medzi sebou radostne zvítali po tom, ako sa nevideli viac než tri týždne. „Štart zimnej prípravy je vždy špeciálny. V tíme sme spolu takmer každý deň, čiže sme ako rodina. Cez pauzu sme sa nevideli viac než tri týždne, no mne to prišlo ako rok. Je skvelé opäť sa stretnúť s chalanmi a znovu robiť na tréningoch veci, ktoré milujeme. Oddych padol vhod, ale po krátkom čase mi už začal chýbať futbal. Som rád, že opäť začíname makať,“ vyhlásil Myenty Abena, ktorý tiež adresoval svoje prianie do nového roka. „Chceme vyhrať všetky zápasy v lige i v domácom pohári. Už síce nebudeme hrať Európsku ligu, no máme veľkú motiváciu dosiahnuť double. Tak poďme na to!“

Na prvom zraze sa objavili aj rekonvalescenti Aleksandar Čavrič a David Strelec, ktorí vynechali záver jesennej časti. Pre Davida Strelca neboli vianočné sviatky o oddychu, keďže pokračoval v procese rekonvalescencie po zranení. „Veľa som cvičil vrch tela i nohy, venoval som sa aj celkovej mobilite a samozrejme som behal. Pred dvomi dňami som si vyskúšal aj loptu a bolo to fajn. Zažil som také športové sviatky, ale bolo dôležité makať aj cez Vianoce, aby som už na sústredení v Turecku mohol trénovať na sto percent a bez obmedzení. Cítim sa dobre a teším sa, že som sa dnes opäť stretol so spoluhráčmi,“ povedal David Strelec.

 

Program zimnej prípravy A-mužstva ŠK Slovan Bratislava na jarnú časť sezóny 2019/20

 

11. január – 8. február (sústredenie v Turecku – tréningové centrum v Beleku)

11. január: odlet na sústredenie do Turecka (Belek)

18. január: FC Orenburg (Rusko) – ŠK Slovan (prípravný zápas v Turecku)

22. január: Wisla Plock (Poľsko) – ŠK Slovan (prípravný zápas v Turecku)

25. január: FC Rubin Kazaň (Rusko) – ŠK Slovan (prípravný zápas v Turecku)

29. január: FC Dynamo Brest (Bielorusko) – ŠK Slovan (prípravný zápas v Turecku)

29. január: FC Karpaty Ľvov (Ukrajina) - ŠK Slovan (prípravný zápas v Turecku)

1. február: NK Olimpija Ľubľana (Slovinsko) – ŠK Slovan (prípravný zápas v Turecku)

1. február: prípravný zápas v Turecku, súper v štádiu riešenia

7. február: Ludogorec Razgrad (Bulharsko) – ŠK Slovan (prípravný zápas v Turecku)

8. február: návrat zo sústredenia a pokračovanie tréningov v domácich podmienkach

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Exkluzívny zážitok pre vaše deti.
Ako hrali naši mladíci?
Ikona slovenského futbalu sa teší z druhého majstrovského titulu s ŠK Slovan.

Neprehliadnite

Lukáš Pauschek je novým rekordérom našej ligy.
Cesar Blackman o svojom prvom majstrovskom titule.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.