Úvod Správy Niké liga Najúspešnejšia ligová sezóna od roku 1993

Najúspešnejšia ligová sezóna od roku 1993

Belasí v tejto sezóne prekonali vlastný bodový rekord.

Sezóna 2018/19 je definitívne minulosťou. Pre ŠK Slovan Bratislava bola mimoriadne úspešná, o čom svedčia aj viaceré zaujímavé štatistické údaje. Z pohľadu bodového zisku odohrali belasí najlepšiu sezónu v histórii samostatnej SR a taktiež vyrovnali svoj vlastný rekord v počte nastrieľaných gólov.

ŠK Slovan si už oficiálne do vitríny úspechov môže pripísať 25. majstrovský titul v histórii klubu a rekordný deviaty od roku 1993. Zverenci Martina Ševelu získali pri ceste za titulom 80 bodov, čo je pre Slovan najviac v histórii samostatného Slovenska. Doteraz najviac bodov sme získali v sezónach 1995/96 a 2013/14 (75 bodov). Z pohľadu všetkých slovenských majstrov je to tretí najvyšší počet bodov. 

Získali sme 25 víťazstiev, čo je o jedno viac než náš doterajší rekord 24 triumfov zo sezóny 2013/14. Naši hráči dosiahli druhý najlepší ofenzívny výkon v histórii našej najvyššej súťaže. S 84 gólmi vyrovnali svoj vlastný výkon zo sezóny 2000/01 (vtedy dal Slovan tiež 84 gólov, hralo sa však až 36 zápasov).

Slovanisti počas sezóny ťahali najdlhšiu víťaznú sériu od roku 2011, vtedy vyhrali 14 duelov v rade. V aktuálnej sezóne predviedli sériu 11 víťazstiev po sebe, ktorá sa začala decembrovým triumfom 3:0 v Trenčíne a skončila sa až v apríli po prehre v Dunajskej Strede. Belasí zároveň ťahali rekordnú sériu 14 triumfov z ihrísk súpera a ich šnúra bez prehry trvala 29 zápasov.

Majstrovskú definitívu sme dosiahli rekordne skoro, a to už šesť kôl pred koncom sezóny víťazstvom 3:0 v Žiline.

Po dvoch rokoch mal jeden klub v najlepšej ligovej Jedenástke sezóny nadpolovičné zastúpenie. V tomto prípade to boli belasí, ktorí mali v ideálnej zostave šesť hráčov, pričom Andraž Šporar bol vyhlásený za najlepšieho hráča ligy a Martin Ševela za najlepšieho trénera.

Náš najlepší strelec Andraž Šporar s 29 gólmi vyrovnal doterajší strelecký rekord Róberta Semeníka zo sezóny 1995/96. 

Najvyšší nárast sme v porovnaní s predchádzajúcimi sezónami zaznamenali v návštevnosti. Jarné zápasy na novom Tehelnom poli navštívilo celkom 75 588 divákov, čo predstavuje priemernú návštevu 12 598 divákov na jedno stretnutie. Na vôbec prvom zápase na novom Tehelnom poli sme zaznamenali najvyššiu návštevu v histórii samostatného Slovenska (22 500 divákov) a na štyroch zo šiestich domácich duelov sme dosiahli päťcifernú návštevu.

Ďakujeme vám za podporu počas celej sezóny. Informácie o spustení predaja permanentných vstupeniek na novú sezónu prinesieme už čoskoro. 

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
ŠK Slovan má k dispozícii tisíc vstupeniek.
V sobotu sme ocenili najlepšie hráčky a hráčov z Akadémie za mesiac marec.
Čo ešte priniesol titulový zápas s DAC?

Neprehliadnite

Lukáš Pauschek je novým rekordérom našej ligy.
Cesar Blackman o svojom prvom majstrovskom titule.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.