Úvod Správy Niké liga Najproduktívnejšia ofenzíva belasých od roku 2013

Najproduktívnejšia ofenzíva belasých od roku 2013

Belasí nastrieľali v dvanástich ligových zápasoch 28 gólov a majú priemer 2,3 streleného gólu na zápas.

Do útočnej formácie Slovana Bratislava v lete pribudli výrazné posily – kanonier Jakub Mareš, skúsený univerzál Filip Hološko a taktiež tvorca hry Dávid Holman. Toto trio zozadu podporuje Ibrahim Rabiu. Noví hráči zlepšili ofenzívny prejav mužstva, čo potvrdzujú aj štatistiky.

ŠK Slovan Bratislava nastrieľal v doterajšom priebehu Fortuna ligy 28 gólov, čo dáva priemer 2,3 streleného gólu na jeden zápas. V rovnej tretine zápasov dali belasí minimálne tri góly. V rámci celej súťaže majú druhý najproduktívnejší útok.

Takto produktívny útok mal Slovan naposledy v roku 2013, keď mal v rovnakej fáze sezóny na konte 29 gólov. Belasí aj vďaka dobrému útoku v ročníku 2013/14 dokráčali k zisku majstrovského titulu.

To, že v ofenzíve belasých to funguje, ukazujú aj štatistiky našich hráčov. Jakub Mareš je s desiatimi presnými zásahmi najlepším strelcom súťaže a už teraz je blízko k tomu, aby prekonal svoj štrnásťgólový nástrel z predchádzajúcej sezóny. Filip Hološko zatiaľ strelil päť gólov a pripísal si štyri gólové asistencie.

Dávid Holman má na konte dva góly a dve asistencie. Darí sa Filipovi Oršulovi, ktorý má bilanciu 2+3. Produktívny je aj Aleksandar Čavrič, ktorý sa momentálne zotavuje zo zranenia. Čavrič strelil tri góly a na tri presné zásahy prihral.

Belasým sa v útoku darí aj v Slovnaft Cupe,  v troch dueloch skórovali osemkrát. Ďalšie zásahy sa pokúsia pridať už v stredu v osemfinálovom súboji s Nitrou, ktorý má na Pasienkoch výkop o 17.30 h.

Kompeltné štatistiky hráčov nájdete TU.

 

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
ŠK Slovan má k dispozícii tisíc vstupeniek.
V sobotu sme ocenili najlepšie hráčky a hráčov z Akadémie za mesiac marec.
Čo ešte priniesol titulový zápas s DAC?

Neprehliadnite

Lukáš Pauschek je novým rekordérom našej ligy.
Cesar Blackman o svojom prvom majstrovskom titule.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.