Úvod Správy Slovanisti v nominácii reprezentácie na prípravu pred ME 2016

Slovanisti v nominácii reprezentácie na prípravu pred ME 2016

Traja hráči ŠK Slovan Bratislava figurujú v nominácii Slovenska na sústredenie v Rakúsku a prípravné zápasy s Gruzínskom a Nemeckom.

Do začiatku Majstrovstiev Európy 2016 zostáva necelý mesiac. Príprava slovenskej reprezentácie bude vrcholiť tréningovým kempom v Rakúsku, ktorý sa začína koncom budúceho týždňa. Nasledovať budú medzištátne stretnutia s Gruzínskom a Nemeckom. Medzi dvadsiatimi siedmimi nominovanými hráčmi sú slovanisti Ján Mucha, Kornel Saláta a Adam Zreľák. Náš útočník Róbert Vittek je medzi náhradníkmi.

Už tradičnou postavou medzi tromi žrďami reprezentácie je naša brankárska jednotka Ján Mucha. O nomináciu na ME 2016 zabojuje v silnej stopérskej konkurencii aj obranca belasých Kornel Saláta. Obaja skúsení futbalisti sú jednými z pamätníkov historického úspechu slovenského futbalu v podobe postupu do osemfinále na MS 2010. Svoje skúsenosti by mohli využiť aj pri premiére Slovenska na vrcholnej európskej scéne.

Pozvánky do seniorskej reprezentácie sa dočkal  náš útočník Adam Zreľák. Kapitánovi reprezentačnej „21-ky“ sa počas tejto sezóny v národnom tíme mimoriadne darilo. V marcovom kvalifikačnom zápase výberu do 21 rokov proti Turecku dokonca zaznamenal pri výhre 5:0 hetrik.

Historicky najlepší strelec slovenskej reprezentácie Róbert Vittek sa nachádza medzi náhradníkmi. Vittek si v poslednom ligovom stretnutí s Trenčínom poranil koleno, a preto je jeho prípadná účasť na sústredení otázna aj zo zdravotných dôvodov.

Slováci si zahrajú so zaujímavými súpermi. V piatok 27. mája sa v rakúskom Welse predstavia proti Gruzínsku, ktoré vedie bývalý tréner slovenskej reprezentácie i Slovana Bratislava Vladimír Weiss st. O dva dni neskôr si slovenskí futbalisti zmerajú v Augsburgu sily s aktuálnymi majstrami sveta Nemcami. ME 2016 začínajú 10. júna, Slovensko odohrá prvý zápas 11. júna proti Walesu.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
V akej zostave dnes nastúpia belasí?
ŠK Slovan Bratislava ´B´ - Spartak Myjava 1:3.
Belasí sa v nedeľu o 17:30 predstavia v Dunajskej Strede.

Neprehliadnite

Lukáš Pauschek je novým rekordérom našej ligy.
Cesar Blackman o svojom prvom majstrovskom titule.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.