Úvod Správy Slovan predstavil nové dresy na sezónu 2012/2013

Slovan predstavil nové dresy na sezónu 2012/2013

ŠK Slovan Bratislava a adidas dnes oficiálne predstavili nové dresy pre sezónu 2012/2013.

ŠK Slovan Bratislava a adidas dnes oficiálne predstavili nové dresy pre sezónu 2012/2013. Pre oboch partnerov je to významný krok smerom k ďalšiemu prehĺbeniu úspešnej spolupráce, keďže spomedzi futbalových klubov, s ktorými spolupracuje adidas, sa ŠK Slovan Bratislava ako prvý na Slovensku pridal k popredným európskym tímom, ktoré nehrávajú v dresoch z katalógu, ale špeciálne „ušitých na mieru“.

Prvej sade dresov, určenej predovšetkým na domáce zápasy, dominuje tradičná klubová farba – belasá. Tvorcovia kládli veľký dôraz na výber toho správneho odtieňa, ktorý je výraznejší a určite tak neunikne pozornosti na ihrisku ani mimo neho. Celkovú kompozíciu vhodne dotvárajú oživujúce biele doplnky.

„Sú to asi najkvalitnejšie dresy, aké sa momentálne vyrábajú. Materiály, z ktorých sú vyrobené sú totožné s dresmi Bayernu Mníchov alebo ďalších špičkových európskych mužstiev. Ide o naozaj veľmi peknú sadu a radi by sme v týchto dresoch na konci sezóny oslavovali titul,“ povedal generálny riaditeľ Slovana Petr Kašpar a na margo výroby dresov doložil: „Naša spolupráca so spoločnosťou adidas funguje už dlhší čas a po dobrých výsledkoch nám ponúkli túto spoluprácu. My sme ju s radosťou využili a veríme, že sa so špecifikami týchto dresov stotožnia i fanúšikovia.“

Pri navrhovaní druhej sady, v ktorej budú slovanisti nastupovať najmä na ihriskách súperov, vsadili ŠK Slovan Bratislava a adidas na eleganciu a štýl pri zohľadnení podmienky dostatočného kontrastu oboch druhov dresov. Výsledná kombinácia kráľovskej modrej a jemných zlatých prúžkov zároveň odzrkadľujú tradície najúspešnejšieho slovenského klubu, ktorý ako jediný z bývalého Česko-Slovenska dokázal získať európsku trofej, i Bratislavy ako niekdajšieho korunovačného mesta.

„Veľký dôraz sme kládli pri vytváraní dresov na klubové farby. Domáca sada sa bude hrať v belasých farbách, pričom sme veľmi pozorne vyberali správny odtieň. Ako je známe, práve belasá je tradičným znakom Slovana a našou snahou bolo, aby sa fanúšikovia stotožnili s novými dresmi. Doplnky – vyšívaný nápis Slovan na zadnej strane dresu ako aj pásiky pri krku a po bokoch vhodne dopĺňajú celkový vzhľad a sú tiež ladené v klubových farbách,“ povedal o vývoji dresov PR manažér Slovana Bratislava Tomáš Straka a pokračoval: „Druhá sada bude slúžiť najmä na zápasy hrané na ihriskách súperov. Pri nich sme vsadili na eleganciu a štýl. Kombinácia farieb je kráľovská modrá a zlatá. Tieto odzrkadľujú históriu nášho klubu ako najúspešnejšieho na Slovensku a tiež jediného klubu v Česko-Slovensku, ktorý získal európsku trofej.“

S novými dresmi sa rýchlo stotožnili aj hráči. Veria, že im nové sady prinesú i potrebné šťastie. „Pre hráčov je dôležité, aby boli čo najľahšie a aby dobre priliehali na telo. Tieto atribúty spĺňajú na sto percent a sme s nimi veľmi spokojní. Mali sme možnosť ich už aj vyskúšať a všetkým v kabíne sa veľmi páčia,“ povedal zástupca hráčskej kabíny Igor Žofčák.

Oba druhy dresov sú prepracované do najmenších detailov. Spomedzi zaujímavých dizajnových prvkov sa najviac vyníma vyšívaný nápis Slovan Bratislava na zadnej strane. Rovnako špeciálne pre tieto dresy boli vybraté aj štýlový typ písma a farby potlače.

„Sme veľmi radi, že prvým slovenským tímom, ktorý bude mať na mieru vyvinuté dresy je práve Slovan Bratislava – náš najúspešnejší partner. Iba on bude hrať v dresoch, ktoré nie sú z katalógu, ale navrhnuté priamo na mieru klubu. Zaradí sa tak mezdi európske veľkokluby. Ide o dresy skutočne špičkovej kvality, rovnakej ako majú popredné európske reprezentácie,“ vyjadril sa Ladislav Šiška z adidas Slovakia.

Z technologického hľadiska sú nové dresy pre sezónu 2012/2013 špecificky navrhnuté tak, aby poskytovali hráčom maximálny komfort. V dresoch je použitá technológia CLIMACOOL, ktorá zabezpečuje pomocou jemných vláken a priedušného materiálu ochladzovanie tela a odvádza teplo a pot. Atletický strih FORMOTION poskytuje hráčom komfort pri rýchlych pohyboch.

„Novú kolekciu pre Slovan Bratislava sme spolu so zástupcami klubu vyvíjali počas posledného roka a sme veľmi hrdí na to, že môžeme spolupracovať práve s takým klubom, akým je Slovan Bratislava,“ vyhlásil Zsolt Lengyel, Country Manager spoločnosti adidas.

Okrem zápasových dresov sú súčasťou novej kolekcie aj zaujímavé lifestylové produkty pre fanúšikov, a to nielen tradičné klubové suveníry ako šály a šiltovky, ale aj štýlové mikiny a polo tričká. Tieto produkty tak isto obsahujú špeciálne dizajnové prvky použité na dresoch, napríklad vyšívaný nápis Slovan Bratislava.

Nové dresy ŠK Slovan Bratislava budú v predaji od štvrtka 16. augusta. V tento deň sa v čase od 18.00 do 19.30 h zároveň uskutoční v predajni Stripes (adidas a Reebok) v nákupnom centre Polus City Center autogramiáda hráčov Slovana Nicolasa Gorosita a Lukáša Pauscheka. Každý fanúšik, ktorý si v tomto čase kúpi dres Slovana v uvedenej predajni, dostane ako darček vstupenku na najbližší domáci corgoňligový zápas so Senicou.

Kompletná fotogaléria nových dresov

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Naši mladíci oslávili prvenstvo doma na Tehelnom poli.
Ďakujeme vám všetkým, ktorí ste nás celý rok podporovali.
Vydražte si dresy a pomôžte dobrej veci.

Neprehliadnite

Vydražte si dresy a pomôžte dobrej veci.
Permanentky na novú sezónu 2024/25.
Pozývame vás na Tehelné pole.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.