Úvod Správy Niké liga Čo nás čaká v novom roku 2024?

Čo nás čaká v novom roku 2024?

Prehľad dôležitých dátumov a udalostí v novom roku.

Nový rok 2024 prináša aj belasým nové výzvy i očakávania. Sezónu 2023/24 sme na jeseň veľmi dobre rozohrali a aj po novom roku budeme hre v troch súťažiach. Čo nás teda v najbližšom období čaká, a na aké dôležité dátumy by ste nemali zabudnúť?

Belasí absolvovali na jeseň 35 súťažných stretnutí a opäť patrili k najvyťaženejším tímom v Európe. Zverenci Vladimíra Weissa st. odštartujú zimnú prípravu 10. januára úvodným zrazom na Tehelnom poli. Presný program prípravy vám prinesieme v priebehu najbližších dní, jej súčasťou bude aj zahraničné sústredenie. Čaká nás veľmi zaujímavá generálka na jarnú časť. Stretneme sa v nej so Slaviou Praha na jej pôde, hrať sa bude v nedeľu 4. februára.

Hneď o pár dní sa začne jarná časť Niké ligy. Odštartujeme ju v piatok 9. februára 17:30 v Žiline. Súboj prvého s druhým bude mimoriadne dôležitý a určite aj fanúšikovsky atraktívny.

Po odohratí štyroch zostávajúcich kôl základnej časti sa Niké liga už tradične rozdelí na dve polovice – horná šestka bude hrať o titul a pohárové miestenky, spodná o udržanie sa, resp. o prípadnú miestenku v play-off o Európsku konferenčnú ligu. Už po jeseni máme matematickú istotu účasti v nadstavbe o titul.

Pokiaľ by sme do nadstavby vstúpili z aktuálneho prvého miesta, hrali by sme v nej doma na Tehelnom poli v druhom (15. – 17. marca), treťom (29. – 31. marca), piatom (12. – 14. apríla), ôsmom (3. – 5. mája) a desiatom kole (18. mája). Nadstavbu preruší jediná reprezentačná prestávka, ktorá je na programe v závere marca. 

Február bude poriadne nabitý. Na 15. a 22. februára sú totiž naplánované zápasy play-off Európskej konferenčnej ligy UEFA so Sturmom Graz. Prvý duel odohráme v Rakúsku, odvetu vo štvrtok 22. februára o 21:00 na Tehelnom poli. Vstupenky na tento zápas sú v predaji online na https://ticketmedia.sk/performance/1473/SK-SLOVAN-BRATISLAVA-vs-SK-STURM-GRAZ

Začiatkom budúceho týždňa svoju prípravu štartuje aj belasá juniorka, ktorá pôsobí v druhej lige. Štart II. ligy je naplánovaný na prvý marcový víkend, zverenci Vladimíra Gálu v úvodnom jarnom kole vyzvú v nedeľu 3. marca 10:30 súpera z Dolného Kubína. 

 

Dôležité dátumy v novom roku 2024

10. januára: štart zimnej prípravy A-mužstva

9. februára: štart jarnej časti Niké ligy 2023/24

15. a 22. februára: zápasy play-off Európskej konferenčnej ligy UEFA

9. marca: štart nadstavbovej časti Niké ligy 2023/24

18. mája: posledné kolo Niké ligy 2023/24

 

 

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
V akej zostave dnes nastúpia belasí?
ŠK Slovan Bratislava ´B´ - Spartak Myjava 1:3.
Belasí sa v nedeľu o 17:30 predstavia v Dunajskej Strede.

Neprehliadnite

Lukáš Pauschek je novým rekordérom našej ligy.
Cesar Blackman o svojom prvom majstrovskom titule.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.