Úvod Správy Transfery David Strelec sa vracia do Slovana Bratislava

David Strelec sa vracia do Slovana Bratislava

Náš odchovanec prichádza na hosťovanie s opciou.

Odchovanec najúspešnejšieho slovenského klubu späť v belasom. David Strelec sa vracia do Slovana Bratislava. Slovenský reprezentant prichádza z talianskeho klubu Spezia Calcio na ročné hosťovanie s opciou na trvalý prestup.

„Som nesmierne rád, že David sa vracia späť do klubu, v ktorom vyrastal a kde vstúpil do veľkého futbalu. Verím, že jeho návrat bude prospešný ako pre nás, tak aj preňho. Na realizácii jeho príchodu sme dlhodobo pracovali, s Davidovými zástupcami sme boli v nepretržitom kontakte, pričom veci sa počas posledných desiatich dní dali do pohybu. Veľmi sa teším, že David bude opäť nosiť belasý dres. So Speziou sme sa dohodli na ročnom hosťovaní s opciou na trvalý prestup za fixných podmienok, ktoré sme si dohodli s klubom i hráčom. Ak všetko pôjde dobre, David sa po tejto sezóne stane na minimálne ďalšie tri roky hráčom Slovana. Je to náš odchovanec, stále je vo veľmi dobrom veku a som presvedčený, že bude prínosom pre mužstvo i klub,“ vyhlásil generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

David Strelec bol dopísaný na našu európsku súpisku na zápasy pod hlavičkou UEFA. Figuruje na nej s číslom 13 na drese.

„Vrátiť sa domov je veľmi príjemné. Som pripravený a odhodlaný pomôcť tímu. Dva roky v Taliansku ma posunuli dopredu ako futbalistu i ako človeka, cítim sa rozumnejší a cítim, že som sa tam niečo naučil. Verím, že to ukážem na ihrisku. Chcem pomôcť Slovanu, dávať góly, mať dobré čísla a víťaziť. Teším sa aj na belasých fanúšikov,“ povedal David Strelec.  

David Strelec je odchovancom ŠK Slovan Bratislava, prešiel klubovou akadémiou, za belasých hral ako v mládežníckych kategóriách, tak aj v A-mužstve. Ešte ako starší dorastenec získal v belasom majstrovský titul (2018/19), v rovnakej sezóne začal naskakovať aj v A-mužstve, ktoré sa tiež tešilo z ligového triumfu. Mal podiel aj na nasledujúcich dvoch majstrovských tituloch Slovana (2019/20, 2020/21). Zo Slovana prestúpil v lete 2021, keď zamieril do talianskeho klubu Spezia Calcio, kde si zahral v slávnej Serie A. Uplynulú jar strávil na hosťovaní v druholigovom klube Reggina 1914. Ako 22-ročný má na konte už 16 štartov v slovenskej reprezentácii, za ktorú strelil dva góly.

 

 

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Vstupenky na posledný vonkajší zápas sezóny.
Ako hrali naši mládežnícke výbery?
Pre deti vyčleníme samostatné sektory a bezplatné vstupenky.

Neprehliadnite

Pozývame vás na majstrovské oslavy.
Pozývame vás na Tehelné pole.
Lukáš Pauschek je novým rekordérom našej ligy.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.