Úvod Správy Transfery Posila do zadných radov naozaj vysokého kalibru

Posila do zadných radov naozaj vysokého kalibru

ŠK Slovan Bratislava sa dohodol na trojročnej zmluve s panamským reprezentantom Césarom Blackmanom.

Belasí prajeme pekný deň. Opäť sa tu stretávame s veľmi radostnou novinou! Čím bližšie je začiatok sezóny 2023/24 a hlavne úvodné súboje v kvalifikácii Ligy Majstrov, tým viac si uvedomujeme, ako dôležité je pre nás vyskladať káder do najväčšej dokonalosti. Po Kevinovi Wimmerovi prichádza preto do našej obrany ďalšia elitná výpomoc.

César Blackman s viac ako 100 štartmi vo Fortuna lige patril 6 sezón medzi špičku v našej najvyššej lige. ŠK Slovan Bratislava bude preňho v kariére celkovo tretie pôsobisko a ako sa hovorí, do tretice všetko dobré. Preto veríme, že sa budeme v priebehu troch rokov dohodnutej spolupráce tešiť z viacerých cenných úspechov.

25 ročný rodák z Južnej Ameriky, konkrétne z Panamy, je odchovancom mužstva Club Deportivo Universitario. Tam nastupoval za prvoligový klub od svojich šestnástich rokov. Odtiaľ poputoval ako devätnásťročný v roku 2017 do DAC Dunajská Streda, kde sa usadil až do prednedávnom ukončenej sezóny. Za svoje pôsobenie v tomto tíme sa stal vďaka nadštandardným výkonom dokonca súčasťou jedenástky sezóny 2020/21.

Reprezentačný dres oblieka od sedemnástich rokov, odvtedy si prešiel aj kádrom dvadsiatky. Aktuálne patrí k členom širšieho výberu seniorskej reprezentácie, ktorá 16.6. zabojuje o miestenku vo finále Ligy národov CONCACAF.

Aj kvôli tomu nebol prítomný na oficiálnom predstavení. Držíme mu teda palce, aby si predĺžil sezóne ešte o finálový zápas.

PERMANENTKY NA NOVÚ SEZÓNU UŽ V PREDAJI

Vyjadrenie generálneho riaditeľa Ivana Kmotríka ml.:

„César Blackman je hráč, ktorý dlhodobo potvrdzoval svoje kvality u nášho veľkého rivala a konkurenta v boji o titul v DAC Dunajskej Strede. Patril k ich stabilným oporám a svoje miesto si pravidelne zastáva aj na medzinárodnej úrovni vo farbách reprezentácie Panamy.

V jeho prípade je absolútne zbytočne ho viac predstavovať, zaňho totižto hovoria výkony na ihrisku. Všetci dobre vieme, o akého špičkového futbalistu ide a ja som naozaj nesmierne rád, že sa nám dlhé a náročné rokovania nakoniec podarilo dotiahnuť do úspešného konca.

O Césara bol na trhu naozaj veľký záujem, čomu sa rozhodne nedivím. Teším sa, že sa nám tento náročný boj podarilo vyhrať a dnes ho môžem takto oficiálne privítať u nás v ŠK Slovan Bratislava. Podpísali sme zmluvu na 3 roky a verím, že bude obrovskou posilou pre našu defenzívnu formáciu a tým pádom celé mužstvo.“

Profil hráča:

Výška- 174 cm

Vek- 25 (02.04.1998)

Miesto narodenia- Panama City/ Panama

Preferovaná noha- Pravá

Pozícia- Pravý obranca

Úspechy- Jedenástka sezóny 2020/21 vo Fortuna lige

Štatistiky vo Fortuna lige- 108 zápasov a 3 góly (2 v sezóne 2022/23)

Zaujímavosť- Stále čaká na víťaznú trofej

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Oficiálne stanovisko ŠK Slovan Bratislava.
Vstupenky na posledný vonkajší zápas sezóny.
Ako hrali naši mládežnícke výbery?

Neprehliadnite

Pozývame vás na majstrovské oslavy.
Pozývame vás na Tehelné pole.
Lukáš Pauschek je novým rekordérom našej ligy.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.