Úvod Správy Niké liga Výnimočná sezóna s výnimočnou bodkou

Výnimočná sezóna s výnimočnou bodkou

Sobotňajšie majstrovské oslavy na Tehelnom poli potrvajú od popoludnia až do neskorého večera.

Končiaca sa sezóna 2022/23 bola pre ŠK Slovan Bratislava výnimočná a nezabudnuteľná. Belasí v nej víťazstvom v skupine a postupom do osemfinále Európskej konferenčnej ligy dosiahli medzinárodný úspech, na aký slovenský klubový futbal čakal dlhé roky. Zároveň však prepísali aj vlastné rekordné záznamy na domácej scéne a v dramatickej koncovke fortunaligového ročníka si vybojovali piaty slovenský titul v rade a celkovo už dvadsiaty deviaty v bohatej klubovej histórii. „Je za nami naozaj dlhá a náročná cesta, po ktorej sme všetci unavení, ale veľmi šťastní. Chýbalo málo, aby sme dosiahli ešte viac. Myslím si však, že môžeme byť spokojní. Táto sezóna nám priniesla mnoho neopakovateľných momentov, ktoré nám navždy zostanú v pamäti. Často sme práve vo chvíľach, keď nám veril málokto, dokázali, akú veľkú vnútornú silu máme. Aj tento náš príbeh môže slúžiť ako dobrý príklad, že súdržnosť, viera vo vlastné schopnosti a, samozrejme, tvrdá práca prinesú zaslúžený úspech nielen v športe,“ vyhlásil kapitán Slovana Vladimír Weiss ml. a ďalej dodal: „Veľká vďaka patrí fanúšikom, ktorí majú výrazný podiel
na úspechu nášho klubu. Podporovali nás počas celej sezóny na domácich zápasoch aj u súperov a často nás doslova dotlačili k víťazstvám. Na Tehelnom poli sme spolu prežili niekoľko magických večerov a my sa v kabíne veľmi tešíme, že v sobotu nás čaká ešte jeden. Preto chcem aj touto cestou všetkých slovanistov a slovanistky pozvať, aby si prišli spolu s nami užiť majstrovské oslavy. Budú stáť za to!“

Ako už naznačil kapitán belasých, sobota bude na Tehelnom poli patriť zábave, radosti a dobrej nálade.
Vo fanzóne na námestí pred štadiónom to začne žiť už od 15:30 h. Medzi atrakciami a v sprievodnom programe si to svoje nájdu všetky vekové skupiny slovanistov. Bude pre nich pripravená pestrá škála súťaží, futbalových aktivít, maľovanie na tvár a bohatá ponuka občerstvenia. Každý sa bude môcť odfotiť s majstrovskou trofejou a na počkanie dostane fotku ako cenný suvenír. Okrem toho budú vo fanshope v ponuke aj špeciálne limitované edície majstrovských tričiek a prosecca. O 16:45 rozprúdi zábavu koncert bratislavskej rockovej skupiny z radov fanúšikov Slovana.

O 18:00 má úvodný výkop zápas staronových majstrov s Podbrezovou a bude to aj s prívlastkom rekordný. „V piatok ráno, teda necelé dva dni pred zápasom, sme prekročili hranicu 13 500 predaných vstupeniek, takže už teraz vieme, že na stretnutí s Podbrezovou vytvoria slovanisti divácky rekord v tomto ročníku našej ligy,“ prezradil marketingový riaditeľ ŠK Slovan Tomáš Straka. Na veľký záujem zo strany fanúšikov zareagovali hráči prostredníctvom výzvy Juraja Kucku: „Čaute slovanisti, veľmi sa tešíme na spoločné oslavy s vami v sobotu po zápase. Sľubujem, že keď nás bude viac ako 14 000, večer na námestí vám hodíme všetky naše dresy a možno aj niečo viac.“ K mužstvu sa pridal aj generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml., ktorý sľúbil že v prípade prekonania 15-tisícovej návštevy bude večer počas osláv na námestí pred štadiónom pre všetkých pivo zadarmo.

Majstrovské oslavy sa začnú tradične po záverečnom hvizde rozhodcu. „Slávnostný ceremoniál sa uskutoční rovnako ako v minulých rokoch na ihrisku. Chceme, aby si ho fanúšikovia mohli vychutnať z bezprostrednej blízkosti, preto im opäť umožníme vstup na hraciu plochu. Zároveň však všetkých prosíme, aby rešpektovali usporiadateľov a zostali na tribúnach až do skončenia zápasu, nech zbytočne nenarušia jeho priebeh,“ doplnil Tomáš Straka.

Odovzdaním trofeje sa sobotňajší program na Tehelnom poli ani zďaleka neskončí. Majstrovské oslavy sa presunú na námestie pred štadiónom. Fanúšikom skrátia čakanie na hráčov s trofejou bubnová show, DJ Tager a moderátori Tomaggio a Jakub Vrbinčík. Oslavy vyvrcholia príchodom futbalistov na majstrovské pódium. Pripravené budú aj rôzne špeciálne efekty, ktoré dotvoria atmosféru slávnostného večera.

Vstupenky na zápas 10. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava – FK Železiarne Podbrezová sú naďalej v predaji online na ticketmedia.sk. Pokladne na štadióne budú otvorené v sobotu od 16:30 do začiatku zápasu.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.