Úvod Správy Niké liga Stanovisko k rozhodnutiu DK SFZ + VIDEO

Stanovisko k rozhodnutiu DK SFZ + VIDEO

Disciplinárna komisia SFZ včera vo večerných hodinách rozhodla o sankciách voči ŠK Slovan Bratislava v súvislosti s incidentami počas nedohratého derby zápasu FC Spartak Trnava – ŠK Slovan Bratislava.

DK SFZ udelila pre ŠK Slovan Bratislava nasledovné tresty:

- finančná pokuta 20 000 €
- zákaz vycestovania našich fanúšikov na najbližšie 4 vonkajšie zápasy
- zákaz vycestovania našich fanúšikov na derby zápasy v Trnave do konca súťažného ročníka sezóny 2021/2022

DK SFZ udelila pre FC Spartak Trnava nasledovné tresty:

- finančná pokuta 35 000 €
- odohrať 3 domáce stretnutia bez prítomnosti divákov (len deti do 15 rokov)
- zákaz vycestovania fanúšikov Spartaka na derby zápasy v Bratislave do konca súťažného ročníka sezóny 2021/2022

Stanovisko ŠK Slovan Bratislava k rozhodnutiu DK SFZ:

Rešpektujeme a akceptujeme trest v podobe zákazu vycestovania našich fanúšikov na najbližšie 4 vonkajšie zápasy. Zvyšné dva tresty však považujeme za neprimerané a neadekvátne.

Výška finančných pokút neodzrkadľuje, kto bol organizátorom zápasu. ŠK Slovan bol v derby hosťujúcim mužstvom, a teda nemohol ovplyvniť jeho organizáciu a zabezpečiť dostatočné bezpečnostné opatrenia, potrebné k organizácii takého zápasu. Rozdiel vo finančnej pokute medzi organizátorom (FC Spartak Trnava) a hosťujúcim mužstvom je z nášho pohľadu až zanedbateľný. DK SFZ neprihliadala na skutočnosť, že FC Spartak Trnava v minulosti dokázal zorganizovať nielen množstvo derby, ale aj oveľa rizikovejšie zápasy s klubmi ako Legia Varšava či Crvena zvezda Belehrad. Tento fakt jasne dokazuje, že organizátor zlyhal na plnej čiare, podcenil samotnú organizáciu zápasu a úroveň bezpečnostných opatrení.

„Nesúhlasíme so zákazom účasti hosťujúcich fanúšikov na derby do konca sezóny. Nie je to správny nástroj. K derby patrí aj atmosféra, o ktorú sa pričinia oba fanúšikovské tábory. Tento zákaz prináša so sebou zvýšené riziko pre organizátora, keď si napríklad fanúšikovia hostí môžu zakúpiť vstupenky do domácich sektorov, čo môže spôsobiť ďalšie neželané incidenty priamo na štadióne. Určite treba hľadať riešenia v oblasti organizácie zápasu a bezpečnostných opatrení. Cestou môže byť napríklad využívanie biometrických údajov, pretože sa nebavíme o tisíckach problémových ľudí, ale o malej skupine ľudí. Aj v prípade našich fanúšikov v Trnave platí, že veľká väčšina z nich prišla podporiť Slovan a nedopúšťala sa protiprávneho konania, a za tými si stojím. Problémová nie je v našom prípade či v iných kluboch väčšina, ale menšina,“ vyhlásil generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

ŠK Slovan Bratislava si počká na písomné odôvodnenie rozhodnutia DK SFZ, ktoré postúpime na posúdenie právnej kancelárii. S veľkou pravdepodobnosťou náš klub podá odvolanie proti rozhodnutiu DK SFZ.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Vstupenky budú v predaji výhradne online.
Informácia k zdravotnému stavu Kuca.
Pozrite si pozápasové slová nečakaného streleckého hrdinu derby - Matúša Vojtka.

Neprehliadnite

Lukáš Pauschek je novým rekordérom našej ligy.
Cesar Blackman o svojom prvom majstrovskom titule.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.