Remíza s Trnavou v semifinále Slovenského pohára

Prvý zápas semifinále Slovenského pohára so Spartakom Trnava sa skončil výsledkom 2:2.

Prvý semifinálový zápas na Pasienkoch so Spartakom Trnava sa skončil remízou (2:2). Slovanisti prehrávali dvojgólovým rozdielom, keď sa za Trnavu presadili Koro Kone a Roman Procházka. Ešte do prestávky si však Koro Kone zaknihoval do štatistík aj vlastný gól a výsledok 2:2 napokon zavŕšil utešenou strelou ľavačkou Marko Milinkovič. Odveta je na programe 19. apríla na Štadióne Antona Malatinského v Trnave.

V prvom polčase herne dominovali naši chlapci, no strelecky sa darilo viac Trnavčanom. Už v 1. min mohol domácich do vedenia poslať Krešimir Kordič, no úspešne zasiahol brankár Raška. V 12. min ten istý futbalista po centri Lukáša Pauscheka prestrelil bránku. Brankár Trnavy Raška musel neskôr vytesniť tvrdý projektil Karima Guédého, pri pokuse Maria Božiča z priameho kopu mal šťastie, keď lopta skončila tesne vedľa ľavej žrde. Hostia až na jednu pološancu po nepríjemnom centri Procházku boli prakticky bezzubí. O to väčšie bolo prekvapenie na Pasienkoch, keď sa v 29. min pretlačil pri autovej čiare Tomaček, poslal prudký center do pokutového územia, ktorý usmernil za chrbát Matúša Putnockého Koro Kone – 0:1. „Belasí“ sa nevzdávali. Šebo o tri minúty trafil tvrdou strelou bočnú sieť, Hrdlička poriadne natiahol Rašku, Dobrotka v 35. min po rohu mieril len tesne vedľa. Keď o dve minúty neskôr namieril Marko Milinkovič z priameho kopu do brvna, nikto si nemyslel, že Trnava môže pridať aj druhý presný zásah. Už v 38. min sa však uvoľnil Patrik Čarnota, nacentroval do šestnástky, kde loptu usmernil do bránky Roman Procházka – 0:2. Keď nevedeli svoje príležitosti využiť slovanisti, pomohli im Trnavčania. V 41. min poslal Martin Dobrotka z priameho kopu loptu do ohňa, ktorú Koro Kone usmernil hlavičkou za chrbát vlastného brankára Martina Rašku. V závere prvého polčasu sa ešte do šance dostal Ladislav Tomaček, zoči-voči však Putnockého neprekonal. Brankár Slovana vyrazil loptu na roh.

Hneď po zmene strán mohol vyrovnať Karim Guédé, ale netrafil bránku. V 53. min to z hranice pokutového územia skúšal aj Šebo, mieril ale nad. O dve minúty na to opäť zazvonila žrď Raškovej bránky a to keď ju gólman Trnavy stačil len mierne tečovať po projektile z ľavačky Marka Milinkoviča. O pár okamihov neskôr defenzíva Spartaka v poslednej chvíli ratovala pred aktívnym Kordičom. V 68. min uvoľnil kapitán Slovana Igor Žofčák Kordiča, ktorý ale netrafil bránku. V 71. min Slovan vyrovnal. Najskôr Milinkovič uvoľnil Kordiča, no Trnavčania sa ubránili a loptu vyrazili na roh. Z následnej akcie však tvrdou strelou ľavou nohou vyrovnal Marko Milinkovič – 2:2. O osem minút neskôr mohli udrieť aj Trnavčania, Tomaček z dobrej pozície mieril nad. V 89. min mohol ešte Mario Božič strhnúť víťazstvo na stranu Slovana, no hlavičkou po centri Erika Grendela z priameho kopu preloboval bránku. Keď ani Filip Šebo nevyužil svoju šancu v závere stretnutia, zostal v platnosti výsledok 2:2.

ŠK Slovan Bratislava - FC Spartak Trnava 2:2 (1:2)

Góly: 41. Koro Kone (vlastný), 72. Milinkovič - 29. Koro Kone, 39. Procházka

Žlté karty: 86. Šebo - 36. Machovec, 85. M. Kaščák, 88. Diallo

Domáci: Putnocký - Pauschek, Dobrotka, Kolčák, Hrdlička - Milinkovič, Božič, Guédé (85. Grendel), Žofčák - Šebo, Kordič (72. Szarka)

Hostia: Raška - P. Čarnota, Gross, Diallo, Machovec - Banovič (90. Kaprálik) - Koro Kone, Procházka, M. Kaščák, Bicák (75. Wellington) - Tomaček

Rozhodovali: Olšiak - E. Weiss, Brendza

Návšteva: 4900 divákov

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Pozrite si zostrih stretnutia na Slovan TV.
Belasí v sobotu o 20:30 vyzvú Ružomberok.
Klub má k dispozícii ešte 581 vstupeniek.

Neprehliadnite

Pozrite si zostrih stretnutia na Slovan TV.
Tigran Barseghjan bol opäť gólovým hrdinom belasých.
Vstupenky sa predávajú vo forme vouchera.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Nike

Hlavný partnerMain partner

Grafobal
Millioneo

Zlatí partneriGold partners

Intergroup
Grafobal Group
© 2024 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.