Úvod Správy Profesionálne zmluvy pre mládežníkov z Akadémie ŠK Slovan

Profesionálne zmluvy pre mládežníkov z Akadémie ŠK Slovan

ŠK Slovan Bratislava podpísal profesionálne zmluvy s mladými hráčmi z Akadémie ŠK Slovan.

Najúspešnejší slovenský klub otvoril koncom roka 2015 futbalovú akadémiu, ktorá sa nachádza v areáli štadióna v Prievoze. Mládežnícke výbery Slovana dosiahli v ročníku 2015/16 úspešné výsledky a viacero mladých slovanistov bolo nominovaných do reprezentačných výberov. Klub myslí na svojich mládežníkov a viacerým z nich ponúkol pred novou sezónou 2016/17 profesionálne zmluvy s opciami na následné predĺženie.

Profesionálne kontrakty podpísali mladíci Dominik Greif, Adam Laczkó, Juraj Kotula a Samuel Šefčík. Devätnásťročný brankár Dominik Greif zažil v sezóne 2015/16 premiéru v bráne A-tímu a taktiež reprezentoval Slovensko vo výbere do 19 rokov. Nezabudnuteľný ostane Greifov gól pätičkou, ktorým v novembrovom kvalifikačnom zápase proti Rusku vyrovnal v poslednej minúte na 1:1. Jeden zápas v A-mužstve má už na konte obranca Adam Laczkó, ktorý taktiež účinkoval v mládežníckej reprezentácii Slovenska do 19 rokov a v kvalifikácii na ME 2017 raz skóroval. Skúsenosti z mládežníckych reprezentácií má aj Juraj Kotula, ktorý postupne zbiera štarty vo Fortuna lige. Samuel Šefčík sa počas uplynulej sezóny vyšvihol do širšieho kádra A-tímu a v záverečnom stretnutí s Podbrezovou si pripísal premiérový ligový gól. 

V ročníku 2015/16 si debut v najvyššej súťaži odbil osemnásťročný Kevin Kele, ktorý si proti Skalici otvoril strelecký účet v A-mužstve. Rýchlostne disponovaný ofenzívny univerzál zároveň figuruje v aktuálnej nominácii slovenskej reprezentácie do 18 rokov. Kele je v našom klube na hosťovaní zo Šale a v najbližšom roku zabojuje o profesionálnu zmluvu. Na základe jeho výkonnosti sa klub rozhodne, či investuje do prestupu Kevina Keleho do Slovana.

Profesionálne kontrakty podpísali aj starší dorastenci Frederik Valach a Patrik Pinte. Brankár Frederik Valach je vo veku 17 rokov významným prísľubom do budúcna. Dôkazom je, že v tomto ročníku pravidelne chytával vo vyššej vekovej kategórii staršieho dorastu do 19 rokov a raz sa predstavil aj v bráne druholigovej juniorky. Valach navyše nosil kapitánsku pásku v slovenskej reprezentácii do 17 rokov, ktorá na jar bojovala o postup na ME. Devätnásťročný útočník Patrik Pinte (na fotografii s viceprezidentom klubu Ivanom Kmotríkom ml.) zaznamenal v staršom doraste Slovana celkom sedem presných zásahov. Pinte navyše v stredajšom zápase juniorky proti Zvolenu prvýkrát skóroval v seniorskej kategórii. Mladý útočník začne letnú prípravu s A-mužstvom Slovana.

Ďalším mladým hráčom s profesionálnou zmluvou je ofenzívny záložník a slovenský mládežnícky reprezentant Denis Potoma. Šestnásťročný futbalista prispel k ligovému triumfu tímu U16 desiatimi gólmi a dva presné zásahy pridal aj vo výbere U17.

Prípadné ďalšie podpisy profesionálnych zmlúv s mladými hráčmi sú v štádiu riešenia a budeme o nich informovať prostredníctvom oficiálnych komunikačných kanálov klubu.

„Som veľmi rád, že sa nám podarilo sprofesionálniť prácu v mládeži. V priebehu minulého roka prišlo do klubu viacero kvalitných trénerov i asistentov, čo sa prejavilo aj na celkových výkonoch a výsledkoch mládežníckych tímov. Okrem toho sme sa vo viacerých mládežníckych kategóriách výrazne posilnili o mladých a perspektívnych futbalistov. Zároveň sa nám podarilo vyplniť pozíciu mládežníckeho skauta. Na tejto pozícii už vyše dva mesiace pracuje Jozef Kurta, ktorý pre nás mapuje celé Slovensko. Momentálne sa zameriavame najmä na kategórie U14 a U15. Uvedomujeme si, že proces výchovy je dlhodobý a musíme byť všetci trpezliví,“ povedal viceprezident Ivan Kmotrík ml.

 

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com

Neprehliadnite

Lukáš Pauschek je novým rekordérom našej ligy.
Cesar Blackman o svojom prvom majstrovskom titule.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.