Úvod Správy Trpko získané skúsenosti

Trpko získané skúsenosti

Dominik Greif v Ružomberku pri svojom piatom ligovom štarte prvý raz okúsil horkosť porážky.

K najsvetlejším zjavom belasých vo včerajšom zápase patril brankár Dominik Greif. Veľký prísľub brankárskej školy Slovana i celého slovenského futbalu sa v ligovom meraní síl dostal do brány po dlhšej dobe a rozhodne nesklamal. Predviedol niekoľko náročných zákrokov, zdalo sa, že pomôže vychytať aspoň bod, no na gólovú bombu Lačného z nadstaveného času skrátka nemal nárok...

V Ružomberku to dlho vyzeralo na remízový zápas. Kým prvý polčas bol veľmi opatrný, v tom druhom sa hra rozbehla, čomu bezpochyby pomohli dva góly v rozmedzí 59. – 64. minúty. Pre belasých však remíza veľa neriešila, ak chceli ešte stiahnuť stratu na vedúcu Žilinu, potrebovali tri body. V závere boli iniciatívnejší než Ružomberok, vytvorili si aj príležitosti, no Priskin ani Kubík v tých najväčších neuspeli. A tak v nadstavení prišiel blesk z jasného neba a po týždni opäť inkasovaný gól v nadstavenom čase. „Chceli sme vyhrať, aj preto sme sa v závere tlačili viac dopredu, no chýbalo efektívnejšie zakončenie. Treba si na rovinu povedať, že bez gólu sa nevyhráva a s jedným len veľmi ťažko. Mali sme na to, aby sme zápas zvládli, mali sme ho zvládnuť, ale nestalo sa. V závere sme stratili loptu na kraji, mali prázdny stred, čo oni využili a Lačný ma prestrelil,“ zhodnotil Dominik Greif nešťastný záver zápasu.

Belasí už tretíkrát v tejto sezóne prišli o body v nadstavenom čase. Ak by takto trikrát v záveroch zápasov neinkasovali, mali by v tabuľke o štyri body viac. O to viac bolí, že sa tak stalo vo vyrovnanom zápase, ktorý spel k remíze. Ako priznal na tlačovej konferencii tréner domácich Norbert Hrnčár, mohlo to skončiť pokojne aj opačne 1:2. „Som sklamaný z výsledku a svojím spôsobom aj z predvedenej hry, chceli sme toho ukázať viac. Prehrať gólom z 90. minúty je úplne zlé. Zase sme dnes inkasovali po centri, opäť v poslednej minúte, neviem, čo k tomu povedať. Možno chýba aj trochu šťastia, ktoré sa od nás teraz odvracia,“ vyhlásil 20-ročný Bratislavčan, ktorý futbalovo vyrastal vo Vrakuni.

Dominika Greifa mohol tešiť piaty ligový štart a taktiež dva veľmi pekné zákroky. V prvom polčase bravúrne pokryl prudkú prízemnú strelu Nagya, ktorá navyše ešte na mokrom teréne nabrala sklz a tak mal Dominik plné ruky práce. Za stavu 1:1 osvedčil dobré čítanie hry, keď sa po krížnej prihrávke Mareša doslova vrhol pod nohy Gal Andrezlyho a zabránil mu v koncovke do odkrytej brány. „Je to fajn, keď sa po dlhšej dobe dostanem do brány a nazbieram nové skúsenosti. Vždy poteší, keď v zápase môžem pomôcť mužstvu dôležitými zákrokmi. Teraz ale prevláda najmä to sklamanie z prehry. Bavili sme sa aj po zápase s chalanmi, ako videli inkasované góly a sami povedali, že tam už som nemohol veľa robiť. Mrzí ma to, sklamanie prebíja všetky pozitíva.“

Belasých čaká posledných päť ligových duelov a 1. mája v Poprade aj finále Slovnaft Cupu so Skalicou. „Treba dať hlavy hore a sústrediť sa na finále pohára, ktoré je pre nás veľmi dôležité,“ uzavrel Dominik Greif.

 

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com

Neprehliadnite

Lukáš Pauschek je novým rekordérom našej ligy.
Cesar Blackman o svojom prvom majstrovskom titule.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.