Úvod Správy Užíva si každý okamih na ihrisku

Užíva si každý okamih na ihrisku

Joeri de Kamps v utorok proti Michalovciam odohral po viac než mesiaci celý zápas.

Zdravotné problémy znepríjemnili Joerimu de Kampsovi úvod jarnej časti ročníka. Odohral víťazné duely s Prešovom i Trenčínom, no potom pauzoval a do hry sa vrátil až počas uplynulého víkendu v Dunajskej Strede. Zdá sa, že náš holandský stredopoliar sa postupne dostáva do svojej optimálnej formy a už sa teší na nedeľňajší súboj v Ružomberku.

Písal sa 13. august 2016, v Ružomberku prebiehala deväťdesiata minúta a slovanisti sa ešte snažili dotiahnuť nepriaznivý stav 1:3. Joeri de Kamps vzal zodpovednosť na seba, od pravej postrannej čiary si potiahol loptu na stred a ľavačkou snáď z 30 metrov nechytateľne vymietol pravú šibenicu Macíkovej brány. Nádherným gólom, ktorý ocenili potleskom aj domáci diváci, však dokázal len znížiť na 2:3 a belasí odchádzali z Liptova smutní. Teraz Joeri verí v iný zápasový scenár. „Veľmi dobre si pamätám na ten gól, bol to môj premiérový zásah za Slovan. Tá strela mi skrátka sadla (úsmev). Rád by som v Ružomberku skóroval aj teraz, avšak bral by som to len v prípade úspešného výsledku. Strelený gól pri prehre, ako tomu bolo v auguste, totiž nemá hodnotu,“ vyhlásil holandský defenzívny stredopoliar. Mimochodom, krásna strela Joeriho de Kampsa zo spomínaného zápasu si vyslúžila ocenenie Gól mesiaca Fortuna ligy za august.

Viac než mesiac vynechal Joeri de Kamps kvôli zraneniu. V predchádzajúcom ligovom stretnutí v Dunajskej Strede ešte nebol pripravený nastúpiť od začiatku, preto do hry naskočil až na posledných 25 minút. V utorňajšom pohárovom súboji s Michalovcami odohral Joeri 90 minút a odviedol svoj tradičný štandard – bojovnosť v strede poľa, zastavovanie akcií súpera i konštruktívnu rozohrávku. „Cítim sa dobre a pomaly sa začínam dostávať do tej správnej formy. V utorok som prvý raz po zranení absolvoval plných 90 minút, čo nebolo ľahké, keďže som dlhšie nehral. Momentálne sa však cítim dobre a sviežo. Zranenie je pre každého futbalistu nepríjemné, vtedy sa môžete na zápasy pozerať len z tribúny a musíte sa čo najskôr zotaviť tak, aby ste mohli hrať. O to viac si teraz užívam každý jeden okamih na ihrisku,“ povedal 25-ročný rodák z Amsterdamu.

Belasí mali po náročnom programe, keď odohrali štyri zápasy v priebehu jedenástich dní, po utorku predsa len trochu viac času na oddych a načerpanie nových síl. V Ružomberku hrajú až v nedeľu popoludní a uvedomujú si, že ich pod Čebraťom nečaká nič ľahké. Liptáci bojujú o pohárové priečky a zápasu tak určite nebude chýbať potrebný náboj. Stretnutia s týmto súperom sú navyše vždy zaujímavé a slovanistom sa tam zvykne dariť (pred prehrou 2:3 z prebiehajúcej sezóny ťahali v Ružomberku päťročnú sériu neporaziteľnosti). „Víťazstvo v pohárovom zápase nám určite pomohlo. Po nevydarenom zápase s Dunajskou Stredou nám to dodalo ďalšiu motiváciu na blížiaci sa záver sezóny, ktorý chceme zvládnuť čo najlepšie v lige i pohári. Vieme, že v Ružomberku to bude náročné. Verím, že budeme hrať ako tím, bojovať o každú loptu a pôjdeme naplno v každom osobnom súboji. Je to dôležitý zápas, v ktorom urobíme všetko pre to, aby sme uspeli,“ uzavrel Joeri de Kamps.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com

Neprehliadnite

Lukáš Pauschek je novým rekordérom našej ligy.
Cesar Blackman o svojom prvom majstrovskom titule.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.