Úvod Správy Novootvorený gólový účet by rád obohatil o ďalšie zásahy

Novootvorený gólový účet by rád obohatil o ďalšie zásahy

Patrik Sabo sa presadil hneď v prvom prípravnom stretnutí a na svoje konto si tak pripísal premiérový zásah medzi seniormi.

V prvom prípravnom stretnutí počas zimnej prestávky dal tréner Samuel Slovák šancu najmä mladým odchovancom. Tí sa na ihrisku nestratili a súboj proti MFK Dubnica otočili dvomi gólmi vo svoj prospech.

„Po zápase som mal zmiešané pocity. Hralo sa vo veľkej zime a na zlom teréne. Povedal by som, že to bolo skoro ako na ľade. Na druhej strane som rád, že sa konečne začína obdobie prípravných duelov,“ skonštatoval po triumfe 2:0 nad účastníkom druhej ligy Patrik Sabo.

Práve Sabo bol jedným z tých, ktorí sa proti MFK gólovo presadili. Ďalšia belasá nádej si tak na konto pripísala svoj premiérový zásah v seniorskom tíme. Mladý stredopoliar by bol rád, keby sa mu v podobnom duchu darilo aj naďalej.

„Bol to môj premiérový gól v prvom mužstve a veľmi sa z toho teším,“ povedal Sabo a následne opísal gólovú situáciu slovami: „Videl som, že Lukáš Gašparovič ťahá loptu po čiare a bude centrovať do šestnástky. Nabehol som tam a Lukáš mi posadil loptu presne na hlavu. Nebol som nikým bránený, takže som mal uľahčenú prácu a loptu som mohol poslať do súperovej bránky.“

Zimná príprava je v plnom prúde a už čoskoro nás čaká aj druhá priateľský duel. Proti mužstvu z Dunajskej Stredy zvedú slovanisti prvý boj na vlastnom trávniku. Šancu ukázať sa by mali dostať opäť aj mladé pušky.

„Verím, že v ďalšom zápase nebudem chýbať. Tréner dáva na začiatku prípravy šancu každému hráčovi a je len na ňom ako ju využije,“ uvedomuje si Sabo, ktorý by rád absolvoval aj sústredenie v Turecku. „Zatiaľ neviem, či s mužstvom pocestujem aj na sústredenie. Ak by ma pán tréner vzal a dal mi šancu aj v ťažších zápasoch, bola by to pre mňa úžasná skúsenosť.“

Po zmene na trénerskej lavičke sa hovorilo mnoho o príležitosti pre mladých odchovancov. Tí svoju šancu naozaj dostávajú. Tréningy so seniormi zažíva aj Patrik Sabo už od leta.

„V prvom tíme som už od začiatku sezóny, takže v zimnej príprave chcem využiť všetky skúsenosti, ktoré som za polrok nazbieral. Snažím sa ukázať, že na to mám, aj keď konkurencia v mužstve je enormne vysoká,“ doložil Patrik Sabo.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com

Neprehliadnite

Lukáš Pauschek je novým rekordérom našej ligy.
Cesar Blackman o svojom prvom majstrovskom titule.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.