Úvod Správy Old Boys Slovana v roku 2016

Old Boys Slovana v roku 2016

Belasé legendy zaznamenali v minulom roku viaceré významné úspechy.

Rok 2016 začal pre belasé legendy hrajúce pod názvom Old Boys Slovana 17. marca, kedy si zmerali sily s výberom niekdajších futbalistov z gréckeho ostrova Kréta. Hralo sa na ihrisku Akadémie ŠK Slovan a na tento zápas, ktorého hlavným cieľom bolo zabaviť sa a schuti si zahrať. Na zápas sa prišiel pozrieť aj bývalý skvelý útočník belasých a v súčasnosti vedúci seniorského mužstva Ján Švehlík.
Najmä domáci hráči sa počas zápasu prezentovali viacerými technickými kúskami, ktorými pred rokmi bavili divákov na zaplnenom Tehelnom poli, a zaslúžene zvíťazili 5:3. O góly Old Boys Slovana sa postarali Németh, Maixner, Mužlay a dvakrát Timko. Bezprostredne po stretnutí nasledovala streľba zo značky pokutových kopov a v nej boli taktiež úspešnejšie belasé legendy v pomere 4:3. Jedenástky bezpečne premenili Strelec, Németh, Veselý a Műller.
Mužstvo Old Boys Slovana pod vedením Ľudovíta Cvetlera, Ivana Hrdličku, Pavla Jančoviča a Ota Frištáka nastúpilo v zložení Mana, Kinier, Glonek, Chvíla, Černil, Pochaba, Mužlay, Maixner, Gostič, Németh a Timko. Striedali Strelec, Veselý, Haraslín, Kováč, Müller a brankár Kapusta.
Po zápase sa obe mužstvá presunuli na spoločnú večeru v priestoroch reštaurácie CHAMPIONS na Pasienkoch. Bývalí futbalisti z Kréty využili tiež príležitosť a odfotili sa s víťazmi Pohára víťazov pohárov z roku 1969. Teda s Ivanom Hrdličkom a Ľudovítom Cvetlerom a to priamo pod veľkým obrazom, na ktorom je odfotená jedenástka „belasých jastrabov z Tehelného poľa bratislavského.“ Pre gréckych futbalistov bolo veľkou cťou, že mohli byť v blízkosti futbalistov, ktorí vo finále Pohára víťazov pohárov porazili taký klub, akým bol a je F.C. Barcelona.

Leto s Old Boys Slovana začalo 12. júna na ihrisku Ekonómu v Bratislave v rámci turnaja Kaiser Cup. Okrem belasých legiend sa divákom predstavila jedenástka Vojenských veteránov, ďalej Engerau Petržalka a ŠK Marianka. Slovanisti potvrdili úlohu favorita a postupne si poradili s Petržalkou 2:0, s Mariankou tesne 2:1 a Vojenských veteránov porazili rozdielom triedy 3:0. Najlepším hráčom turnaja bol vyhlásený nestarnúci účastník Majstrovstiev sveta 1990 v Taliansku Vladimír Kinier.
Ďalšie významné podujatie, na ktoré boli pozvané legendy Slovana Bratislava, sa udialo 18. júna 2016 v Modre pri príležitosti 90. výročia organizovaného futbalu v tomto starobylom vinárskom meste. Zápas medzi starými pánmi Modry a Old Boys Slovana bol vyvrcholením tejto slávnosti a belasé legendy vzbudili na modranskom štadióne veľký záujem. Na trávnik nastúpili pod vedením Ľudovíta Cvetlera, Milana Sokola a Pavla Jančoviča Kapusta, Konderla, Kinier, Chvíla, Karnas, Sedlák, Hrdlička, Dobrotka, Műller, Timko a Mužlay. Do hry ešte zasiahli aj Černil, Pochaba, Veselý, Hirko, Horký a Gálik.
Old Boys Slovana potvrdili proti domácim svoje kvality, o čom svedčí najmä veľavravné skóre 10:0. Gólovo sa zaskvel predovšetkým Pavol Sedlák, ktorý zaznamenal štyri góly, po dvoch presných zásahoch pridali Jaroslav Timko a Mário Műller a po jednom Jozef Mužlay a Martin Dobrotka. Napriek vysokej prehre boli domáci radi, že si mohli zmerať sily s Old Boys Slovana a po zápase nasledovalo spoločné podanie rúk i fotenie. A keďže sa hralo v kráľovskom meste Modra, nechýbalo ani kráľovské pohostenie.

O dva týždne neskôr sa Old Boys Slovana vybrali na Kysuce do obce Staškov, ktorá je rodiskom slávneho slovenského herca Jozefa Krónera. Tento pán herec kedysi predvádzal svoje majstrovstvo na divadelných doskách a 3. júla 2016 prišli zase belasé legendy predviesť futbalové umenie jeho rodákom. Duel proti starým pánom TJ Staškov bol súčasťou tzv. Kronerovho pohára. Na ihrisku v Staškove sa predstavili mená ako Mana, Veselý, Černil, Pochaba, Kinier, Pecko, Slovák, Németh, Maixner, Glonek, Műller, Meszáros, Sedlák, Pančík, Chvíla, Konderla, Hrdlička, Kinder, Karnas a Timko.
V priateľskej atmosfére zvíťazili Old Boys Slovana tesne 6:5. O triumfe rozhodol dvojgólový strelec Ľubomír Meszároš, ďalšie presné zásahy pridali Vladimír Kinder, Mário Müller, Szilárd Németh a Pavol Sedlák. V stretnutí proti Staškovu sa mohli slovanisti oprieť aj o výpomoc dvoch členov známeho družstva osobností MUFUZA. Belasé farby reprezentovali herci Pavol Topoľský a Róbert Halák.

Júlový program uzavreli belasí Old Boys turnajom v obci Stráža 23. júla 2016. Okrem domáceho výberu sa „večne mladí Slovanisti“ stretli so Žilinou a v kvalitnej konkurencii nemali ďaleko od celkového víťazstva na turnaji. V prvom zápase proti Stráži vyhrali Old Boys Slovana 2:1, keď presné zásahy zaznamenali Michal Pančík a Martin Kapusta. Proti Žiline, ktorá zdolala Stráže 6:2, sa preto hralo o celkové prvenstvo. Rozhodujúce stretnutie zvládli lepšie žlto-zelení a po víťazstve 3:1 sa radovali z prvého miesta. Za Slovan skóroval v tomto zápase opäť Michal Pančík.
Realizačný tím Old Boys Slovana v zložení Milan Sokol, Oto Frišták a Pavol Jančovič priviedol do Stráže Manu, Kapustu, Konderlu, Černila, Kiniera, Konečného, Karnasa, Horkého, Mužlaya, Pančíka, Marunu, Gálika a Hrdličku. Do hry sa zapojili aj dvaja členovia realizačného tímu Jančovič a Frišták, pričom Old Boys Slovana sprevádzal i legendárny hlásateľ ŠK Slovan František Zelený, ktorý sa postaral o obsiahly komentár jednotlivých zápasov.

Veľký deň pred Oldy Boys Slovana nastal 10. septembra 2016, kedy sa belasé legendy zišli pri príležitosti 60. narodenín Pavla Jančoviča, ktorý je dušou nielen Old Boys, ale vlastne i celého Slovana, keďže s týmto klubom spojil celý svoj život. Old Boys Slovana sa tentokrát rozdelili do dvoch mužstiev, ktoré odohrali na Paľovu počesť vzájomný zápas. Pod vedením Ľudovíta Cvetlera nastúpili Mana, Chvíla, Černil, Kinier, Veselý, Sedlák, Mužlay, Maixner, Pecko, Haraslín, Ježík, Matovič a Hikl proti mužstvu Milana Sokola v zložení Kapusta, Karnas, Konečný, Konderla, Frišták, Jančovič, Goňo, Tittel, Timko, Kuráň, Myslovič a Hirko.
Na trávniku FTVŠ to bol vyrovnaný súboj plný nasadenia i bojovnosti a skončil sa tesným víťazstvom mužstva, v ktorého kádri hral práve oslávenec. Bol to Pavol Jančovič, ktorý stanovil gólom z penalty konečný výsledok zápasu v pomere 11:10 v prospech svojho mužstva. Okrem oslávenca sa do listiny strelcov zapísali aj Pavol Sedlák, Jozef Mužlay, Štefan Maixner, Laco Pecko, Ján Haraslín, Jaroslav Timko, Juraj Kuráň a Miroslav Hirko. Po prezlečení do civilu sa už všetci prítomní presunuli na narodeninovú oslavu, aby si pripomenuli životné jubileum tohto „Slovanistu telom i dušou.“

Po letných úspechoch a oslave životného jubilea Pavla Jančoviča čakali na Old Boys Slovana ďalšie súboje v ich nabitom programe. Tentokrát ich znovu čakal Kaiser Cup 2016, ktorý sa uskutočnil 24. septembra 2016 v Marianke neďaleko Bratislavy. Belasé legendy nastúpili v nabitej zostave, v ktorej nechýbal kanonier Jaroslav Timko. Práve Timko sa deviatimi strelenými gólmi výrazne pričinil o tri víťazstvá belasých, predvádzal výkony ako v pamätnej federálnej sezóne 1991/1992 a stal sa najlepším strelcom podujatia. Old Boys Slovana vo všetkých troch zápasoch dominovali, postupne zdolali Old Boys Engerau Petržalka 5:1, Vojenských Veteránov 6:0 a Marianku 4:1. Kapitánom tímu bol legendárny Ivan Hrdlička, ktorý po turnaji zdvihol nad hlavu víťaznú trofej. Okrem neho sa do hry zapojili Kapusta, Konečný, Kinier, Černil, Horký, Kováč, Műller, Timko, Haraslín, Kuráň, Goňo, Frišták a Jančovič.

Old Boys Slovana nezaháľali ani koncom roka a okrem tradičného vianočného zápasu, ktorý sa odohral 20. decembra 2016, sa zúčastnili 27. decembra druhého ročníka futbalového turnaja Kmeťoband Gold. Okrem belasých legiend si v športovej hale PKO zahrali i starí páni Spartaka Trnava, výber Bratislavy a Kmeťoband. Okrem nich podujatie ešte podporili také významné postavy česko-slovenského futbalu ako Ivan Hrdlička, Karol Dobiaš a Antonín Panenka. Belasí nastúpili na tomto mimoriadne kvalitne obsadenom podujatí s Kapustom, Kinierom, Chvílom, Dobrotkom, Maixnerom, Gálikom, Veselým, Černilom, Karnasom, Konderlom a Jančovičom a celý turnaj vyhrali. Výber Bratislavy porazili najtesnejším výsledkom 1:0, Kmeťoband 2:1 a Spartak Trnava rozdielom triedy 3:0. Rok 2016 teda belasí ukončili rovnako, ako ho začali – víťazstvom.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Pripravujeme pre vás veľkú fanzónu s hudobným vystúpením.
Exkluzívny zážitok pre vaše deti.
Ako hrali naši mladíci?

Neprehliadnite

Lukáš Pauschek je novým rekordérom našej ligy.
Cesar Blackman o svojom prvom majstrovskom titule.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.