Úvod Správy Slovanisti v kvalifikácii MS 2018

Slovanisti v kvalifikácii MS 2018

František Kubík a Tamás Priskin zasiahnu do kvalifikácie MS 2018, Vukan Savičevič sa v reprezentácii nepredstaví kvôli zraneniu.

Slovanistov počas asociačného termínu dočasne opustili reprezentanti, ktorí sa so svojimi národnými výbermi pripravujú na úvodné kvalifikačné stretnutia. Do reprezentácií boli povolaní dvaja ofenzívne ladení futbalisti František Kubík a Tamás Priskin. V nominácii Čiernej Hory do 21 rokov bol Vukan Savičevič, no jeho účasť znemožnilo zranenie.

František Kubík sa do reprezentácie vracia po takmer troch rokoch. Doteraz si za Slovensko pripísal dva štarty, keď v roku 2011 debutoval proti Luxembursku a potom v novembri 2013 nastúpil na pôde Gibraltáru. Náš 27-ročný ofenzívny univerzál sa so slovenským výberom pripravuje od pondelka popoludnia na zraze v Senci. Prvý duel kvalifikácie majstrovstiev sveta 2018 odohrá naša reprezentácia proti Anglicku v nedeľu 4. septembra od 18:00 h v Trnave.

Už tradične bol Tamás Priskin nominovaný do maďarskej reprezentácie. Od príchodu do Slovana Bratislava v lete 2015 nevymeškal Priskin ani jeden reprezentačný zraz, čo len svedčí o jeho veľmi dobrom postavení v maďarskom výbere. Náš 29-ročný hrotový útočník sa v aktuálnej sezóne zatiaľ prezentoval dvomi presnými zásahmi. Maďari sa už pripravujú na úvodný súboj kvalifikácie, v ktorom budú v pozícii favorita. V utorok 6. septembra od 20:45 h sa totiž v Tórshavne stretnú s Faerskými ostrovmi. 

V nominácii reprezentácie Čiernej Hory do 21 rokov bol záložník Vukan Savičevič, ten sa však v kvalifikačných stretnutiach proti Česku a Lotyšsku nepredstaví. Z hry ho vyradila zlomenina ruky, ktorú utrpel počas sobotňajšieho zápasu v Trnave. Vukanovi prajeme aj touto cestou skoré uzdravenie.

Medzi náhradníkmi slovenského „áčka“ sa nachádzajú Ján Mucha a Kornel Saláta. Mladý obranca Juraj Kotula je náhradníkom v slovenskej reprezentácii do 21 rokov, ktorá odohrá prípravný duel s Nemeckom a kvalifikačný zápas na Cypre.
 

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Pozrite si vyjadrenia trénerov po včerajšom derby.
Exkluzívny zážitok pre rodičov s deťmi.
Matúš Vojtko svojím prvým ligovým gólom za Slovan rozhodol derby.

Neprehliadnite

Lukáš Pauschek je novým rekordérom našej ligy.
Cesar Blackman o svojom prvom majstrovskom titule.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.