Úvod Správy Sústredenie uzavrieme na pôde Bohemians Praha 1905

Sústredenie uzavrieme na pôde Bohemians Praha 1905

Slovanisti sa dnes od 18.00 h predstavia v prípravnom zápase na ihrisku pražského Bohemians 1905.

Päťdňové sústredenie belasých za riekou Moravou sa chýli ku koncu. Naši futbalisti sa postupne v Kolíne a Ratboři venovali intenzívnemu tréningovému procesu a taktiež nevyhnutnej rehabilitácii. Odohrali aj jeden prípravný duel, ktorý im výsledkovo nevyšiel a pražskej Slavii podľahli v Kolíne 0:4. Dnes je na programe náš tretí prípravný zápas a slovanisti by po remíze a prehre radi zaznamenali prvé víťazstvo.

Čaká nás súper z kategórie kvalitných. Bohemians Praha 1905 sa pýši nielen bohatou históriou, ale aj pomerne úspešnou súčasnosťou. Menší pražský klub, ktorý bol ekonomicky vždy trochu v tieni konkurentov z hlavného mesta Sparty a Slavie, sa po turbulentnom období vracia na pozície, ktoré mu historicky patria. Náš dnešný súper vyhral v roku 1983 československú ligu, raz vyhral Český pohár a v sezóne 1982/83 sa prebojoval do semifinále Pohára UEFA. Snáď najväčšou legendou klubu je strelec rozhodujúcej penalty z ME 1976 Antonín Panenka, ktorý v zeleno-bielom drese nastupoval štrnásť rokov. „Bohemka“ hráva na známom štadióne v Ďolíčku s kapacitou 5000 divákov.

V uplynulých dvoch sezónach viedol pražský tím Roman Pivarník, synovec nášho zlatého medailistu z ME 1976 Jána Pivarníka. Slovenskému trénerovi vyšlo pôsobenie v Bohemians výborne, postupne obsadil ôsmu a deviatu priečku. Pivarník pred novou sezónou kývol na ponuku majstrovskej Plzne a novým trénerom nášho dnešného súpera sa stal Miroslav Koubek. Pre „klokanov,“ ako sa tento klub často prezýva, pôjde o prvé prípravné stretnutie pod novým šéfom realizačného tímu.

Dobré spomienky má na Bohemians Praha 1905 náš odchovanec Lukáš Pauschek. Dvadsaťtriročný krajný obranca strávil na hosťovaní v Ďolíčku dva roky a odohral 56 stretnutí.

Zápas je súčasťou projektu Česko-slovenské futbalové srdce 2016 a zároveň je venovaný pocte 40. výročia od víťazstva Československa na ME 1976. Bohemians Praha navyše v Ďolíčku pripravil od popoludňajších hodín Detský deň a preto môžeme na stretnutí očakávať solídnu návštevu. Úvodný výkop je od 18.00 h, slovanisti sa ihneď po stretnutí presunú späť do Bratislavy. Stretnutie môžete naživo sledovať na oficiálnom on-line vysielaní Bohemians Praha.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Čo ešte prinieslo 172. derby?
Vstupenky budú v predaji výhradne online.
Informácia k zdravotnému stavu Kuca.

Neprehliadnite

Lukáš Pauschek je novým rekordérom našej ligy.
Cesar Blackman o svojom prvom majstrovskom titule.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.