Úvod Správy Tamás Priskin nastúpil aj v druhom zápase Maďarska na ME 2016

Tamás Priskin nastúpil aj v druhom zápase Maďarska na ME 2016

Náš útočník Tamás Priskin odohral 66 minút pri remíze Maďarska s Islandom.

Maďarsko nastúpilo vo svojom druhom stretnutí na ME 2016 s viacerými zmenami v zostave. Naši južní susedia zvolili ofenzívnu taktiku s tromi hráčmi v útoku, pričom na hrote od úvodného hvizdu operoval útočník Slovana Bratislava Tamás Priskin.

Zápas nepriniesol veľa gólových šancí, Island ako papierovo slabší tím vytiahol pevnú defenzívu a ani výraznejšia maďarská aktivita v prvom polčase neslávila úspech. Tamás Priskin sa na hrote statočne bil s vysokými obrancami severského tímu a predviedol niekoľko šikovných ťahov či vyhraných súbojov. V prehustenom priestore sa však do koncovky dostával len ťažko. Maďari navyše museli doťahovať, keďže v závere prvého dejstva inkasovali z pokutového kopu.

Druhý polčas priniesol ešte pevnejšiu defenzívu Islandu a Maďari sa proti obrannému bloku dlho nedokázali presadiť. Tamás Priskin bol v pokutovom území často v obklopení troch - štyroch obrancov, no aj tak sa dvakrát takmer dostal do nebezpečnej koncovky. Tréner Maďarska Bernd Storck sa napokon v 66. minúte odhodlal k dvojnásobnej zmene, pri ktorej Priskina vystriedal Böde.

Záverečný nápor priniesol v 88. minúte vlastný gól Islanďanov a vytúžené maďarské vyrovnanie na 1:1. Maďarom s Tamásom Priskinom sa výrazne priblížila vidina postupu do osemfinále, keďže momentálne so štyrmi bodmi vedú skupinu F a už nemôžu skončiť horšie, než na tretej priečke. V poslednom stretnutí skupiny proti Portugalsku budú mať naši južní susedia postup vo vlastných rukách a bude im stačiť aj zisk bodu. Pri súčasnom vývoji je možné, že Maďari obsadia v skupine druhé miesto. Rovnako tak existuje možnosť, že druhú priečku v skupine B obsadia slovenskí futbalisti. Ak by k takému scenáru došlo, Slovensko by sa s Maďarskom stretlo v osemfinálovom súboji v pondelok 27. júna o 21.00 v Nice.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Pozrite si vyjadrenia trénerov po včerajšom derby.
Exkluzívny zážitok pre rodičov s deťmi.
Matúš Vojtko svojím prvým ligovým gólom za Slovan rozhodol derby.

Neprehliadnite

Lukáš Pauschek je novým rekordérom našej ligy.
Cesar Blackman o svojom prvom majstrovskom titule.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.