Úvod Správy Tamás Priskin v nominácii na ME 2016

Tamás Priskin v nominácii na ME 2016

Na ME 2016 vo futbale sa napokon predstaví trojica slovanistov. K slovenskej dvojici Ján Mucha – Kornel Saláta sa pridal maďarský reprezentant Tamás Priskin.

Tamás Priskin sa nachádza medzi šiestimi útočníkmi, ktorých nominoval maďarský tréner Bernd Storck. Vysoký hrotový útočník Slovana Bratislava bude môcť vo Francúzsku zúročiť svoje bohaté medzinárodné skúsenosti. Priskin za reprezentáciu Maďarska odohral už 55 stretnutí a zaznamenal v nich 17 gólov. Výrazne prispel aj k postupu svojej krajiny na európsky šampionát. V novembrovom barážovom odvetnom zápase proti Nórsku strelil nádherný gól a položil základ maďarského víťazstva 2:1.

Dvadsaťdeväťročný rodák z Komárna patril v ročníku 2015/16 k oporám ofenzívnych radov Slovana Bratislava. Tamás Priskin zaznamenal vo Fortuna lige dvanásť presných zásahov, štyri góly pridal v Slovnaft Cupe a raz skóroval v Európskej lige. V ešte lepšej bilancii ho zabrzdilo marcové zranenie kolena, po ktorom sa do hry vrátil až v posledných dvoch ligových kolách. Po návrate na trávniky hral maďarský reprezentant v dobrej forme, v Michalovciach vyslal krásnu gólovú strelu a skóroval aj v záverečnom stretnutí ročníka proti Podbrezovej.

Maďari aj s Tamásom Priskinom v nominácii vstúpia do turnaja 14. júna zápasom proti Rakúsku. V základnej skupine ich potom čakajú ešte Island a Portugalsko. Zaujímavosťou je, že v osemfinále môže prísť k súboji Slovenska a Maďarska. Slováci so slovanistami Muchom a Salátom totiž účinkujú v skupine B a Maďari s Priskinom v skupine F, pričom druhé mužstvá z týchto skupín si proti sebe zahrajú v osemfinále 27. júna. 

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Poznáme program belasých až do siedmeho nadstavbového kola.
Gratulujeme našim hráčom!
Ako hrali naši mladíci?

Neprehliadnite

Poznáme program belasých až do siedmeho nadstavbového kola.
Na Tehelnom poli si budete môcť aj naďalej vychutnať pivo Staropramen.
Premiérové ocenenia pre najlepších hráčov a hráčky mesiaca na Akadémii.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.